Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 18 септември 2013 г.

Гениална идея на И.Инджев за лекуване на вманиачени носталгици по комунизма: дали обаче ще се намери телевизия, която да я осъществи?



С удоволствие и с нескриван възторг прочетох твърде изключително остроумната статия на Иво Инджев със заглавие Носталгици по НРБ да бъдат вкарани в едно реалити с всички екстри от онова време и я препоръчвам и на вас. Във Фейсбук написах същото: една чудесна идея на Иво Инджев! За читателите на в-к ГРАЖДАНИНЪ публикувам тук основното от нея, имам специалното разрешение на автора за такива случаи:

„Изненадващо се оказва, че почти 20% от младите хора в България мечтаят да живеят по времето на Тодор Живков. Това сочи изследване на Националния център за изследване на общественото мнение, проведено през юни тази година. 18% от младежите споделят, че животът по времето на социализма е бил много по-добър и предпочитат да живеят тогава. В проучването, посветено на образователни практики за изучаване на комунистическия режим, са участвали българи на възраст между 15 и 35 години от цялата страна...

Понеже реалити-програмите са адски модни напоследък у нас, имам предложение: да бъдат вкарани няколко от замечтаните по светлото минало младежи в една възстановка и да бъде заснет ентусиазмът им. За целта ще бъде достатъчно да ги поставят при следните условия:

- Забрана за следване на наследствено политически неблагонадежните сред тях.
- Забрана да пътуват където и да било без разрешение по милиционерска и партийна линия.
- Забрана да слушат забранена музика по избор на началството в реалитито – особено по отношение на музиката, която доказано харесват младежите.
- Забрана да носят дрехи, които харесват, защото са модерни.
- Забрана на неприличното поведение, като целуването на публични места, наказвано с въдворяване на провинилите се в тухлени фабрики за по няколко седмици.
- Забрана на прически извън партийно харесваните за девойките и насилствено подстригване на дългокосите момчета - или забрана за подстригване и бръснене на главите на онези от тях, които си падат по гологлавието.
- -Забрана за каквото и да било злословие към властта под страх от затвор, концлагер и т.н.
- Забрана върху притежаването на средства за производство, водещи до „частно” обогатяване.
- Забранен достъп до внос на стоки от държави, смятани за вражески от шефовете на реалити-тормоза (мобилни телефони, компютри, телевизори и др. подобни диверсионни провокации)
- Задължително полагане на безплатен труд в полза на Родината, като чукането на камъни, изкопаване на канали за водоплаване без перспектива да бъдат използване някога и т.н.
- Редовни маршировки на манифестации в облекло (или частично без такова) по калъп: момчетата голи до кръста на Първи май, независимо от атмосферните условия, а девойките в къси полички (това е изключение само за трудовия празник за наслада на дядовците от трибуната на мавзолея), бели чорапки и гуменетки.
- Маршировка на възстановка на 1 май 1986-та под радиационно заразен дъжд.
- Задължителна казарма за 18 годишните младежи без право на избор на населеното място.
- Задължително доносничене в стаята на Биг-Милиционер по системата „всеки срещу всеки” по отношение на онези, които си позволяват да не спазват забраните.

Списъкът може да бъде продължен, но и този е достатъчен за проверка на истинската любов към тоталитарните хубости сред младите днешни мечтатели.

Победителите в реалити-формата да бъдат пращани за награда на обмяна на опит с другарите и другарките от Северна Корея с цел запознанство с истинския комунизъм, от който нещастните днешни българчета са така вероломно лишени. И никакво заплащане - истинският комсомолец не трябва да ламти за пари!

В края на краищата Родината им се отплаща за спазването на горните забрани с безплатно обучение как се спазват забрани, наричано образование, както и с безплатно поддържане на живота на оцеляващите без вносни лекарства, медикаменти и иновации в медицината.

Забележка: На участниците в каскадите от лишения и забрани трябва да им се повтаря и показва непрекъснато алтернативата: че онези, които ги тормозят да живеят аскетично ни най-малко не спазват нито една от забраните, които им налагат с цената на репресии и постоянен страх от тях!

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

Режим на тока, режим на водата. Купони за хляб и някой хранителни продукти. Кафе и шоколад не могат да се купят и пр.
Наградите за победителите ще бъдат от партийната, профсъюзната и комсомолската организации - червени триъгълни знаменца с надпис за мястото, връчени от Тодор Славков - син на Батето и внук на Тодор Живков. Може и от сина на Димитър Станишев