Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 26 декември 2013 г.

От и за коледния протест от днес, 26 декември 2013 г.



Снимката е на Justine Toms



Снимката е на Спасов











Снимки: Константин Павлов-Комитата



Снимка: Асен Генов

Justine Toms: Чета за протеста и гледам снимки в градове из целия свят и съм благодарна и усмихната, истински празник! София - бяхме поне 10 000, Стара Загора, Лондон, Копенхаген, Будапеща, Силистра, Варна, Бургас, Хасково, Плевен, Русе, Шумен, Кюстендил, Сливен, Благоевград, Добрич, Велико Търново, Пловдив, Ямбол, Смолян, Атина, Хамбург, Мюнхен, Монреал, Барселона... вероятно изпускам някои... грандиозно! Всички българи ЗАЕДНО за ОСТАВКА!!!

‪#‎оставка‬ ‪#‎избори‬ ‪#‎за1‬

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.   Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

6 коментара:

Анонимен каза...

Брех, брех. Очаквах да е малък протеста, пък то доста хора отишли. Лошото е, че ако съдя по Янукович и половин милион да са на площада Ореха няма да си подаде оставката. И как ще я подаде, когато Станишев, Доган и Пеевски го държат за миниатюрните топки.
Затова на евровота трябва да се гласува. За Боко, за рИформаторите - за кой да е, но да не е ДПС, БСП и фашистките партии.

Анонимен каза...

Вече и най-големите ентусиасти трябва да са разбрали, че тези протести нямат шанс. За толкова месеци тя трябваше да излъчат лидери и да формират ясни алтернативни политически субекти, които да поемат нещата в свои ръце и да изметат цялата ляво-дясна политическа мафия и олигархия на прехода. За съжаление нищо подобно не се случва и явно ще наблюдаваме още известно време циркове и карнавали със затихващи функции, докато всичко това умре по естествен път.

Ангел Грънчаров каза...

Живеете с клиширани древни представи и затова не можете адекватно да възприемете случващото се...

Bacho Кольо каза...

Грънчаров, хубаво препечатваш снимки от Жюстин Томс, "Комитата" и Асен Генов, но това е крайно недостатъчно. И тримата са майстори на крънкане на мангизи от "Козяк" 16, от "Отворено общество", он "Конрад Аденауер" и от проектите на нашите министерства. Фирмите на тримата /взети заедно/ за тази година са отмъкнали над половин милион евро.
А си заслужил, не е да не си. Едва ли някой като теб е изсвирил толкова дитирамби за САЩ - стожера на свободата и демокрацията по света.
И какво - чакаш някой да ти преведе 40 лв. за издаването на "Идеи".
Учи се от тия хитреци!

Анонимен каза...

Протестите не може да са самоцел, само и само за да се демонстрира, че за радост на Ангел Грънчаров, че българските «дремльовци» са се събудили и има „гражданско общество”. Те трябва в някакви разумни срокове да доведат до осезаем резултат, иначе стават бутафорни и контрапродуктивни. Евгений Дайнов в Медиапул:

«Преди няколко седмици казахте, че правителството ще падне до дни. Укрепиха ли управляващите позициите си или това е някакво измамно усещане?

Укрепиха позициите си и отслабна натискът върху тях. Колкото и парадоксално да звучи, основното спасение за тях бе загубата на чувството за обреченост. И то покрай Украйна. Едно е да си мислиш, че си обречен, и само да наблюдаваш някакъв неумолим исторически процес – т.е. европеизирането на България, друго е да видиш, че има и алтернатива, а именно съюзът на Путин. За успокоението на управляващите също е важно да се отбележи и неспособността на протеста да постигне директен фронт в парламента. В момента никой в Народното събрание не представлява протеста. Досега винаги е имало поне едно СДС, което да бъде говорител на недоволните хора, сега няма никой.»

Впрочем нявсякъде по света в момента протестите са голяма мода – от Бангкок през Киев, Истанбул и Анкара, София, Атина, Мадрид, Кайро, та и Ню Йорк. Не знам дали се заразяват един от друг или просто живем в един вид «осева епоха», както Ясперс нарича времето около 500 г. пр. н .е., когато философията възниква привидно независимо едновременно на няколко места по Земното кълбо.

Анонимен каза...

Не са голяма мода. Просто има глобално недоволство срещу световния елит.