Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 6 март 2014 г.

Винаги можем да намерим изход и от най-тежките ситуации - чрез демократичен дебат и при добро желание на всички участващи страни

По публикацията от вчера със заглавие Не става дума за "изолирани явления" или "отделно взети случаи", а за всеобщо течащ болезнотворен процес на общностния организъм, която разглежда проблеми на училищната общност в едно българско училище, е на път да се появи дискусия; вече има две интересни коментара, които ми се иска да публикувам отделно, те заслужават това, особено коментара на г-жа Мария Василева, която дава чудесни предложения за справяне с тежката ситуация; ето тия коментари в последователността, която ги намирам под въпросната статия:

Е, най-после! В това училище най-после се постъпи както трябва с младеж, който не знае защо го посещава. Смея да се надявам, че ще се стигне и до предлаганата от г-н Грънчаров широка дискусия на въпросите в отношенията "учител-ученик", още повече че те са били и ще бъдат винаги актуални. Необходимо е за това да се отдели и достатъчно време. Защо уважаваната г-жа директор не обяви един ден за неучебен? Тя има такива права. В този ден да се проведе и този дебат, за който да бъдат поканени представители на учениците, родителите и, защо не, бивши учители доказали навремето професионалните си умения. Но всичко е в ръцете на г-жа директорката на училището... (ОЩЕ >>>)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: