Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 5 април 2014 г.

Ами ако на учениците им хареса да мислят самостоятелно, ами ако всички учители поискат свобода - какво, кажете, ще правим тогава?!



По публикацията Бюрокрацията продължава да прави всичко, което е по силите й за да вреди на качественото, на смисленото, на същинското образование на българската младеж, в която става дума за моето разбиране, че няма нищо лошо учениците, изучаващи философия, сами да избират учебника, по който да учат, се получи интересен коментар от г-жа Maria Vassileva; смятам, че нейните думи хвърлят допълнителна светлина върху проблема, която е добре да бъде отчитана; ето какво пише тя: (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Уважаеми господин Грънчаров, от известно време чета Вашия блог и най-вече статиите Ви за образованието и също за случките в училищната общност на училището, в което работите. От това, което съм прочел от Вас си правя извода, че сте един изключително добър философ и преподавател. Понеже съм директор на престижно училище в София и от хуманни подбуди искам да Ви предложа учителско място по философия в училището, което ръководя. Смятам, че трудно бихте постигнал консенсус с директорката на училището, в което работите, а имате голям потенциал - аз бих желал да станете част от екипа на моето училище. Ще Ви дам официално предложение в този смисъл на имейла, надявам се, че ще оцените ситуацията, в която се намирате и ще вземете разумно решение да станете учител по философия в училището, което аз ръководя. Изцяло споделям Вашите виждания за тежката ситуация, в която се намира българското образование и също така съм привърженик на едно ново образование - ориентирано по модела, по който Вие си го представяте. Но всичко ще обсъдим в личен план. Ще Ви пиша съвсем скоро.