Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 22 май 2014 г.

Крещящо несправедлив акт на дискриминация на ценностна, идейна, професионална и политическа основа

По текста със заглавие Лек размисъл за смъртта - и за дължимата благодарност за това, че сме живи, писан в деня на моята екзекуция, на моето уволнение като преподавател по философия и гражданско образование в ПГЕЕ-Пловдив (случило се на 19 май т.г.), се получиха доста отзиви, които ми се ще да бъдат запазени, понеже в тях на места се дискутират важни проблеми; ето какво си казаха дискутиращите, интересно е:

43 коментара:

Здравко Алендаров каза: Безрезервна подкрепа от един признателен Ваш ученик! ПГЕЕ губи страшно много!

Иван Кръстеняков каза: От това по хубаво няма сега вече може да работите за себе си.

Iglika Mincheva каза: От мен - съчувствие и съпричастност! Пожелавам ви да си намерите по-добра с работа и свестен работодател. Отдавна чета несгодите ви покрай атавистичната даскалица - директор. Моят съвет е да не изпадате в униние или отчаяние, ще използвам като съвет един цитат:

„Когато една врата се затваря, друга се отваря, но ние толкова дълго и с разкаяние гледаме в затворената врата, че не виждаме тази, която се отваря за нас.” (Александър Бел) (ОЩЕ >>>)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

6 коментара:

Анонимен каза...

Гранчарски гроздето кисело ли е? :)

Анонимен каза...

И не знам защо сте си въобразил, че сте толкова специален, неразбран и уникален човек??? Хахахахах, продължавам да се забавлявам с постъпките на вашата "велика" личност ... :) О, свободен дух... О, прероден Новалисе... :))))))))))))

Докторант Узунов

Анонимен каза...

БСП вече уволняват всеки, несъгласен с режима на Орешарски, Станишев, Сидеров и Местан! Страшна напаст!

Анонимен каза...

Явно че в БГ доста хора са болни от болестта на "безгрешността" и "вечността". Надали има даскал в БГ, чийто метод на преподаване да не е "революционно нов", "прогресивен" или "безценен". Всички учители в БГ, точно както и докторите, политиците и архитектите, считат себе си за "уникални". Грънчаров е поредният пример!! Уволнили го и ето, как можаха, да уволнят "най- от най"!! Голяма работа, след като си ненужен ще те уволнят, а вие какво искате, до 70 години да преподавате тъпата си философия, която е едно бреме за учениците, особено в средно училище и то по електротехника.
За учителите, доктрите и политиците, техните професии са най-тежки!! Попитайте ги! Да работиш по 3-4 часа на ден, да си изливаш личният неприязън към деца е сигурно голямо густо. В момента всички даскали си "вадят" допълнително по още една заплата, необложена с данък, от частни уроци, издаване на помагала, и други подобни идиотизми. Това са пари, които излизат от джоба на родителите. "Вашето дете трябва да ми купи книгите, иначе няма да мине в по-горен клас, или да си вземе изпита"- това им са основните рекетъорски приказки. Точно като докторите!!! В същото време, има бюджет, кпйто не знайно защо не покрива нуждите на образованието? Ами защо?? Ми нека се запитаме, кой финансира издаването на книгите на Грънчаров?? Тези книги, той ГИ НАЛАГА СИЛОВО НА ДЕЦАТА ДА СЕ ЧЕТАТ!! Едно време, така трябваше да четем "Млада гвардия", "Разораната целина", "Мамино детенце", " как се каляваше стоманата" и други подобн идиотизми, които ни правеха да се чувстваме странно, поради неразбиране на авторският тъпизъм!
Грънчаров сега се опитва да се направи на "герой нашего времени", когато се бори за отстояване на своята "уникалност" и "неподобие", която той сам си е преписал че притежава!!!
А когато снимаше клипове с учениците си и ги пускаше в блога си, и ги наричаше "малоумни", тогава беше безстрашен "картечар", застанал в укритието на катедрата и стрелящ "безстаршно" срещу "малоумните" озверели редици на безвъоръжените редици от ученици!! Даже бе стигнал до идиотизма да "измисли" с "грънчарският" си "гений" и три-бална система за текуща оценка на децата, за да може да ги държи в "шах" и да посещават тъпите му занимания!!!

Анонимен каза...

В това училище явно се подвизават много гении на мерзавщината :-) като тази анонимна другарка по-горе, дето си излива злобата и завистта. Некадърницата е доста уязвена на колегата Грънчаров, което е съвсем естествено. Такива като нея просто не могат да понасят способния човек.

Стоян Стойнев

Анонимен каза...

Директорката пак почна да пише в блога на Грънчаров. това по-горе го е написала тя