Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 24 април 2015 г.

Когато управниците правят хубави работи грехота е човек да си криви душата и да бъде черноглед


Кметът на Долна баня Владимир Джамбазов ми се обади по телефона да ми изрази съболезнования по повод смъртта на брат ми Ивайло. Поговорихме малко за живота.

Нашият кмет е свестен човек, ето, и за това обаждане (той и по други поводи ми се е обаждал) личи си, че го прави не по користни, а по чисто човешки подбуди. Тия неща аз ги долавям, имам нюх за тях. В това отношение никой не може да ме излъже.

Аз рядко хваля управник, но ето, за него мога да кажа добри думи. Върши си работата, излезе добър кмет от него. Направи доста неща, предприемчив е. Оня ден минах през площада, чудесна атмосфера има там, нови плочки, фонтани, улиците са чисти, поддържани. Училището е ремонтирано. А пък на мястото на стария стадион сега се прави нещо много голямо, спортен комплекс някакъв, много машини и пр. има там, ще видим какво ще построят, но усилено се строи.


А и църквата е сякаш обновена, основен ремонт й е направен, дворът също е постлан с хубави плочки; попадията ми се похвали, че парите били спечелени по европейски проект.

Когато управниците правят хубави работи грехота е човек да си криви душата и да бъде черноглед. Аз това не го мога.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: