Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 1 септември 2015 г.

Русия или ще се разпадне на парчета във войната на бюрократичните и мафиотски кланове - или ще свали своята крадлива власт по образеца на Украйна




... Руснаците са потискани в Таджикистан, Узбекистан, Туркмения, Чечня. Това обаче е безразлично на кремълските „кръстници”. Те воюват против Украйна не заради защитата на руското население, а по съвсем друга причина.

Свободата е заразна

Народът на Украйна въстана против крадливата банда. А кремълските мошеници не могат да заспят нощем: дано този пожар не се прехвърли в Русия. На кремълските престъпници им е нужно да стъпчат свободата на Украйна, защото това е нагледен пример за народите на Русия.

Те трябва да задушат демокрацията в съседната държава, за да спасят своите крадени милиарди, за да защитят от народния гняв своята незаконна власт, своите глави и задници. Защото няма къде да бягат.

Русия е натъпкан със златни слитъци камион на заледения склон. На волана – пълен страхливец. Кормилната уредба и спирачките са разядени от корупцията. Двигателят не тегли. Слугите и наемниците за никакви пари не могат да удържат върху леда този камион.

Тоталитарната държава не може да съществува редом със свободни страни. Както и раковият тумор не може дълго да съществува заедно с живия организъм. Или едното, или другото побеждава. Затова кремълските вождове от първия ден на завземането на властта са си поставили за цел разрушаването на свободния свят и включването на всички страни в състава на Съветския съюз като републики, до Последната република, включително.

Техните планове се провалиха

Но раковият тумор не се предава. Терористичната война против Украйна е последният опит за възраждане на империята, това са предсмъртните конвулсии на тоталитарната власт, която умира.

Русия или ще загине, ще се разпадне на парчета и ще унищожи себе си във войната на бюрократичните и мафиотски кланове, или ще свали своята крадлива власт по образеца на Украйна.

Слава на Украйна!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

2 коментара:

Анонимен каза...

Виктор Суворов, когото иначе уважавам, забравя обаче, че има още една логическа възможност, а именно Русия да триумфира, независимо дали това му харесва, или не.

Ангел Грънчаров каза...

Да, таваришч, но тази "логическа възможност" е равна на невъзможност: руският империализъм ще триумфира колкото "триумфира" и руският комунизъм. Никак. Руските империалисти са смешни поради пълната си неадекватност спрямо потребностите на съвременността. Сега не е 17-ти век, а 21-ви.