Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 8 септември 2015 г.

Има ли у нас чак такъв дебил, който да се бръкне в джоба за да си купи руски путинско-кагибистки пропаганден парцал като КОМСОМОЛЬСКАЯ ПРАВДА?!



Научавам тия дни, че у нас на български език другарите рубладжии щели били да почнат да издават вестника, пардон, пропагандния парцал на Кремъл, носещ тъй умилителното за комуноидните дебили име КОМСОМОЛЬСКАЯ ПРАВДА! Да, това е един най-обикновен пропаганден путинско-кагебистки парцал, пълен с мръсотии, с лъжи, с плюнки и с прочие екскременти. Та в тази връзка се появи съвсем резонното питане, което току-що се наложи да напиша на страницата си във фейсбук:

Питам се обаче има ли у нас изобщо чак такива дебили, който да дават пари за да си купуват такъв руски путинистко-кагебистки пропаганден парцал? Има ли чак такива уроди у нас? Или вестникът ще бъде изкупуван с получени от руснаците рубли от съответните сателитни на Кремъл и на КГБ нашенски партии (АТАКА, ДПС, БСП и прочие...), които после ще ги раздават безплатно на разни изкукуригали червени бабки? А, може би такава им е умната, единствено възможната маркетингова стратегия, а, какво мислите по този въпрос?

Щото не вярвам у нас да има чак такъв дебил, който да се бръкне в джоба за да си купи руски путинско-кагибистки пропаганден парцал като КОМСОМОЛЬСКАЯ ПРАВДА...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

2 коментара:

Анонимен каза...

"И да знаеш Минке, последният комунист ще умре в България". :-) "Журналистът Иван Бедров преди година беше написал статия с изследвания, които показват, че мнозинството от българите (над 80%) искат да бъдат в ЕС, но всъщност и преди 9-ти септември комунистите са били шепа хора, а знаем какво стана. Набързо станаха милион души, заради изгодата. И сега тези, които се радват, че сме в ЕС не е, защото последният е достижение на цивилизацията и прочее "идеалистични глупости". Друго нещо си е цинизма. Преди време гледах едно клипче: "Швейцарско село в България". На клипа пусти улици, но всичко реновирано с пари от ЕС. Сигурно сте го гледали. Казват: "Ето, вижте всичко е реновирано, кметът не краде, швейцарско село." По улиците обаче няма жив човек. Правят се някакви неща с чужди пари без никаква икономическа платформа. Нашето възприемане за ЕС е на нещо като Бай Тошо. Някой, който ще даде пари ако му се помолим както трябва. Има изгода, но нашето съзнание, нашият мироглед си остава същия червен, ферментирал от цинизъм мироглед.

Martin Demerdzhiev

Анонимен каза...

Който иска да е сериозен анализатор, трябва да следи всички руски медии, па били те и пропагандни, а покрай тях и всички американски медии, както и главните европейски медии, а по възможност и китайските и японските медии. Емоционалните изблици тук не помагат нищо.

Между другото интересен въпрос е защо въпреки разпада на СССР и забраната на КПСС и Комсомола все още има вестници с имена като „Комсомольская правда“, „Советская Россия“ и т.н. Моето обяснение е просто: краят на Съветския съюз и КПСС е чиста фикция и това е намигване към всички комунисти по света да са наясно с нещата.