Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 12 ноември 2015 г.

Предаването "На Агората..." от 5 ноември, темата е: Защо демокрацията ни е тежко болна?



Приятно гледане, приятни размисли!

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

4 коментара:

Анонимен каза...

Не може да е тежко болно нещо несъществуващо, а колкото до това защо България и другите посткомунистически страни са такива, каквито са, отговорът е, че никой никога не е събарял комунизма, това беше една грандиозна измама.

Ангел Грънчаров каза...

Ако се разболеете от някаква тежка болест и я обявите за "несъществуваща", това ще Ви помогне ли? :-)

Анонимен каза...

Не става дума за това, тук въпросът е поставен неправилно, в България не е имало, няма и за съжаление вероятно няма и да има демокрация, има само една фасада на демокрация, която няма шансове да се развие в истинска демокрация. Затова тя не може да е „болна“. Въпросът би трябвало да формулира другояче, например: Защо в България (и другите посткомунистически страни) не можа да се установи демокрация?

Ангел Грънчаров каза...

Благодарим за това, че ни поднесохте така откровено кагебистката гледна точка по въпроса, но трябва да отбележим, че ние нея не я споделяме. Ние смятаме, че демокрацията се основава на някои универсални ценности на човека и човечеството и че тя няма начин да не важи (и да не действа) само в няколко "свръхуникални" страни - каквито са Русия, България и някои тирании от Средна Азия и от арабския свят. КГБ мисли иначе, но ние не споделяме неговата тъй оригинална теория.