Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 27 ноември 2015 г.

Нека изобщо да не подценяваме чувствата!



Уменията, от които се нуждаем, за да се справяме с трудностите, не се зараждат в мислите, благодарение на нечии инструкции, наставления и поучения, а в чувствата – в чувството, че аз мога да се справя. Това е чувството, че независимо какво става, аз мога да намеря разрешение; чувството, че и преди съм имал тежки моменти и съм ги надживявал добре; чувството, че дори и когато се чувствам изгубен, винаги има към кого да се обърна. Може да наречете това чувство оптимизъм; може да го наречете увереност; може да го наречете вяра; може да го наречете надежда. Както и да го наречете, ако се научите на него от ранна възраст, вероятно никога няма да го изгубите. Ако пък не го научите от ранна възраст, има вероятност изобщо да не се сдобиете с него.

Детските корени на щастието, Едуард Халоуел (Цитиран от Gayane Minassian)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: