Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

понеделник, 22 февруари 2016 г.

Русофилска пропаганда струи от ефира на национална телевизияВидеозаписът на въпросното предаване можеш да видиш ето тук: Има ли ново раздаване на картите в българската политика?


Русофилска пропаганда струи от ефира на национална телевизия

Поредна русофилска пропаганда изтрещя по bТВ в предаването „Тази сутрин“. Юрий Асланов, „патриотично“ настроеният сътрудник на РУ на ГЩ – агент „Виктор“, каза буквално:

„Тук на Балканите една група държавици, между които и нашата, дължат съществуването си на Русия.“

Това негово изявление не е учудващо, като се има предвид предателската същност на партията, на която той е виден кадър и анализатор. Учудващо е, обаче, че никой от останалите участници в разговора не реагира адекватно. Нито водещият Хекимян, който уж провежда родолюбива кампания за училищното образование, нито Емил Димитров от Патриотичния фронт, който в предаването разясняваше на гражданите, че първо трябва да гледаме нашия национален интерес. С мълчание отмина думите на Асланов и третият участник - журналистът Йово Николов.

Ако перефразираме родолюбивото стихче на дядо Вазов, повече от ясно е, че днешното българче расне в срамни дни, в руско бреме!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

Всичко това, строго погледнато, е една много объркана логика. Излиза, че „русофилството“ е нещо лошо, но защо? Нали според официалната версия българите и руснаците свалиха комунистическия режим и прегърнаха демократичните ценности? Защо тогава „русофилството“ днес да е по-лошо от всякакво друго „филство“? Но нещата са по-сложни, защото нито българите, нито руснаците са сваляли някога комунизма, и двете страни се контролират от скрити комунистически структури и от тази гледна точка няма нищо чудно, че 1. от българската телевизия струи „русофилство“ и 2. че това „русофилство“ е нещо отрицателно в очите на прозападно настроените българи. Остава обаче най-важният въпрос: защо беше разигран целият този цирк с мнимото падане на комунизма в Източна Европа и СССР?