Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 22 февруари 2016 г.

Русофилска пропаганда струи от ефира на национална телевизия



Видеозаписът на въпросното предаване можеш да видиш ето тук: Има ли ново раздаване на картите в българската политика?


Русофилска пропаганда струи от ефира на национална телевизия

Поредна русофилска пропаганда изтрещя по bТВ в предаването „Тази сутрин“. Юрий Асланов, „патриотично“ настроеният сътрудник на РУ на ГЩ – агент „Виктор“, каза буквално:

„Тук на Балканите една група държавици, между които и нашата, дължат съществуването си на Русия.“

Това негово изявление не е учудващо, като се има предвид предателската същност на партията, на която той е виден кадър и анализатор. Учудващо е, обаче, че никой от останалите участници в разговора не реагира адекватно. Нито водещият Хекимян, който уж провежда родолюбива кампания за училищното образование, нито Емил Димитров от Патриотичния фронт, който в предаването разясняваше на гражданите, че първо трябва да гледаме нашия национален интерес. С мълчание отмина думите на Асланов и третият участник - журналистът Йово Николов.

Ако перефразираме родолюбивото стихче на дядо Вазов, повече от ясно е, че днешното българче расне в срамни дни, в руско бреме!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

Всичко това, строго погледнато, е една много объркана логика. Излиза, че „русофилството“ е нещо лошо, но защо? Нали според официалната версия българите и руснаците свалиха комунистическия режим и прегърнаха демократичните ценности? Защо тогава „русофилството“ днес да е по-лошо от всякакво друго „филство“? Но нещата са по-сложни, защото нито българите, нито руснаците са сваляли някога комунизма, и двете страни се контролират от скрити комунистически структури и от тази гледна точка няма нищо чудно, че 1. от българската телевизия струи „русофилство“ и 2. че това „русофилство“ е нещо отрицателно в очите на прозападно настроените българи. Остава обаче най-важният въпрос: защо беше разигран целият този цирк с мнимото падане на комунизма в Източна Европа и СССР?