Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 26 февруари 2016 г.

Мутри-биячи пребиха и счупиха зъбите на обикновен човек на Околовръстното: това може да се случи на всеки от нас!!!



Този случай е пак защото мутрите не търпят "унижението" някой клаксон да употреби към тях - как може?! Като в онзи случай във Враца. Ама там се оказаха купувачи на гласове за ГЕРБ двете мутри и държавата подви опашка. И ги оневини напълно. При смъртен случай! На момче, налагано от двама 100-килограмови бабаити!

Ей-затова продължават мутрите по същия начин!

И много от нас, "анализиращите" случая във Враца, изведнъж също минаха да ги защитават. Защо било излезло момчето от колата?! И защо носело бокс? Ами защото са се хвърлили да му ритат колата, да му изтръгват огледалото - затова! Заради кое са се нахвърлили?! Заради един клаксон!

С голи ръце ли да им изскочи на двамата 100-килограмови тъпигьоза? Или да търпи псувните им, ритниците по вратата на колата си? И да козирува, а?

Влизаме в противоречие със себе си, защото тук, за този случай, реакцията ни е друга! И сме съгласни от край до край с този текст, а?! Е, аз се отграничавам от "разрешението" да фанем масово да се въоръжим. Макар да разбирам как то някак естествено възниква от чувството за безсилие пред безнаказаността, в което са ни натикали! Както и момчето от Враца - това чувство пред мутрите, върлуващи в града и налагащи произвола си, го е въоръжило с бокса...

Но това са илюзорни разрешения...

Написа: Jenia Georgieva


Цяла сутрин се треса от нерви и бяс заради случката на Околовръстното - и не защото познавам пострадалите, а защото това може да се случи на всеки един от нас.

Току що чух, че кретените май били охрана на Иво Ториното - който и да е тоя нещастник!! Трябва ли да знаем и да правим път на всяко Торино, Милано, всеки Златко Баретата и не знам си кви Таки-Маки и подобна паплач??

Всеки свирка на идиоти по пътя - и аз свиркам, и вие свиркате, и кво - свиркате, щото някакъв анаболен дебил се е възприел много сериозно като охрана на друг подобен дебил, който отдавна трябва да е в затвора, и ви изтиква от пътя, пребива ви - без значение мъж ли сте, жена ли сте, а може би пребива и детето ви, и всичко е шест, заминава си, а ние си събираме зъбите от пътя. (Прочети ДО КРАЯ)

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Ще кажа нещичко по случая. Много е родствен с онзи случай във Враца, при който момче на 18 години падна и умря, пък медиците и прокуратурата решиха, че побоят на биячите бил нямал "абсолютно никаква връзка" със смъртта му: момчето си било с болно сърце и затова, тъй да се рече, било загинало "по съвсем естествени причини"! Тук пострадалият, явно щото е бил с по-яко сърце, трябва да е много доволен че се отървал само с няколко счупени зъба, с насинен гръб, били са го, както се вижда на клипа, с железни пръти; могли са да му счупят главата, ала биячите са проявили "хуманност", очевидно, виждате сами, бият го по гърба, не по главата с железните пръти; е, тия наши хуманни мутри очевидно заслужават похвала, нали така, а, какво ще кажете?! Щото ако го шибаха с прътите по главата този човек със счупените зъби сега май нямаше да може да говори, а можеше мирно да си лежи в... ковчега! Какво друго да кажа по случая ли?! Излишно е да се говори ли? Всичко е ясно, така ли? Нема смисъл да се коментира, така ли? Бравос на вас, милите те: било немало смисъл да се коментира!

Не мисля така. Ще кажа нещо, пък нека да ви заболи. Но не вярвам да ви заболи. Изобщо май няма да ви заболи. Някои от нас имат прекалено дебели кожи. И главите са им дебели: имам чувството че главите на такива са направени от железо-бетон.

Мутрите смеят да бият така нагло разни "обикновени хора" у нас знаете ли защо?! Ами защото те, мутрите, си живеят със самочувствието, че тази държава е тяхна, ето защо! Вие и за това ли не се сещате? Ох, милите, те даже и за това не се били сещали?!


Тази наша държава - що ли я наричам изобщо "наша"?! - та значи тази ненаша държава не е на нас, гражданите, тя е държава на мутрите; те в нея си се чувстват като все едно са си у дома и си правят каквото си искат; щом държавата ни е мутренска, значи тя е държава на мутрите, българската държава е нещо като бащиния на мутрите, не на нас, гражданите. Сфащате ли сега за какво става дума?! Нали казваме с умиление нашата принципна отлика от целия свят и мило се усмихваме като я кажем:

"Във всички държави си имат мафия, но само у нас мафията си има държава!"


Нали така казваме?! То не е вярно че само у нас мафията си има държава де, и в Русия мафията също си има държава, и в някои деспотии и тирании в Средна Азия тамошните мафии си имат съответните държави, нека да не се правим че сме толкова оригинални само нашенската мафия да си има държава; прочее, нашата държава фактически е нещо като "продължение" на руската, щот една и съща мафия - руско-българска и ченгесаро-кагебистка в моята дефиниция - фактически ни владее, но това е друга тема сега; нека да не изпадаме сега в "прекалени подробности". А вие, драги ми граждани, като избирахте мутра за "пръв оправяч на нацията", нима не се сетихте, че по този начин мутрите и мафията (те, мутрите, са просто слугите и биячите на мафията, на мафиотите, на баш кукловодите, дето им дърпат конците!) даже и юридически ще получат нещо като право на собственост върху тази държава?! Вие самите, дето си избрахте въпросният мутраген за пръв оправяч на държавата и на нацията, с това фактически подарихте по този начин държавата на мутрите и на мафията: е, сега ще ви се наложи да търпите това, че тия същите мутри ще ви разбиват зъбките само като дръзнете да им подсвирнете с клаксона си на Околовръстното - или пък дори и нейде из града! Сфащате ли сега защо нещата са така у нас? Вие, гражданите, дето си подарихте държавата на мафията и на мутрите, моля ви се, имате главната заслуга да са така нещата у нас! Запомнете добре този извод. На себе си се сърдете, че нещата стоят така. Смятате ли, че Б.Борисов - който вече има самочувствието на нещо като Султан на държавата МУТРАГЕНИЯ! - ще се разстрои много като научи, че тия негови душевни и идейни събратя са разбили с железни пръти зъбките на един нашенски гласоподавател? Едва ли ще се разстрои чак толкова, нали така? Най-сюблимното е това: нищо чудно битият да е гласувал за г-н Борисов, изобщо няма да се изненадам да е бил гласоподавател на г-н Борисова, е, получи си подходящата отплата - според заслугите си! Плати си с три изкъртени зъба за своята наивност, да му е честито!


Аз говоря и пиша така, но кога ли и на мен ще ми го върнат като ми разбият не само зъбите, но и главата даже?! Дали да не взема да си мълча?! Опасно е да се говори и пише срещу властта на мутрите в една мутренска държава, да го пишеш и да се подписваш отдолу със собственото име е крайно опасно, нали си спомняте колко хора бяха изпозастреляни преди време, пък и сега чат-пат убиват някой?! Сещате ли се за оня писач от средите на мутрите и на мафията, абе прописалият мафиот (как се казваше? Георги Стоев май се казваше?), дето писа за мутрите и за мафията, писа, писа, дава пикантни интервюта, накрая го застреляха като куче на улицата посред бял ден?! Ами другият, журналиста, дето пишеше по същите теми и шантажираше мафиотите, него нали също го застреляха, той пък как се казваше?! Леле, колко ни е къса паметта че забравяме всичко!) Та си е възопасничко човек да пише за тия неща и то по начина, по който аз пиша. Та питам: многопочитаемият от целия наш слабоумен народец г-н Б.Борисов дали смятате ще се трогне много като разбере що са сторили тия негови духовни събратя на Околовръстното с човечеца, който се осмелил да им подсвирне с клаксона?! Ще се трогне, тъй ли? Аз не мисля че ще се трогне изобщо за човечеца, но може да се трогне за... мутрите, за събратяте си, всеки се трогва за ония, с които има някакво онтологично родство, тъй да се рече! Нищо чудно Цацаровата прокуратура пък да обяви, че за счупването на зъбите този човек сам си е виновен, щото, примерно, е паднал лошо по лице на асфалта? Тоя пусти видеозапис на побоя къде пък го направиха?! И тия дебили биячите що не взеха да счупят джиесема на жената на бития, която ги е снимала когато са били?! Тюх да му се не види какъв пропуск!!!


Самият Б. Борисов преди време в едно интервю мило усмихнат сподели как той лично бил ударил "неколко шамара" на момчето, дето се било отнесло недобре с щерка му; водещата и зрителите тогава мило се усмихнаха, брей, какъв мъжага си имаме за премиер! Нали мило се усмихнахте тогава и вие, другари и другарки зрители, признайте си де?! Нищо чудно и тоя човек, дето сега мутрите са му избили зъбките с железните пръти тогава да се е усмихнал нежно, гледайки тъй сърдечното излияние на г-н Премиера-Султан. И после да е отишъл да гласува за мъжага-премиер-побойник. Е, сега си получи заслуженото! Всеки си получава заслуженото в този живот, нали така?

Най-вероятно и аз ще си получа заслуженото един ден - щом си позволявам да пиша такива неща... и щом не си мълча! Заслужавам да ми счупят не зъбките, а направо главата, нали така?!

ДОБАВКА: Гледам, че и г-н Иво Инджев го вълнува този същия въпрос: Как да се охраняваме от охранителите и останалите улични побойници?. Чудна работа, защо ли са ни споходили все едни и същи мисли тази заран? :-)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Хем смел, хем талантлив - нали така?! Бог да Ви пази!

Elena Halatchev

Анонимен каза...

Поздравления, г- н Грънчаров!

Vania Iskrova