Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 4 март 2016 г.

Кога ще се освободим от митологията за „освобождението” като руско благоволение?




Все повече българи разбират, че 3 март е чисто руски празник, натрапен на българите от Петата колона на СССР, преформатирана в руска във Великото народно събрание през 1990 г. Колкото и много отделен човек да пише и говори по този въпрос, важно е в разясняването на неоспоримия от фактологическа гледна ТОЧКА факт да се включват различни автори и дори цели медии.

Днес това е направил вестник „Дневник”: Седем мита за Освобождението

С разнообразяването на източниците на съпротивата срещу националното ни обезличаване и подчиняване на руските имперски цели, чийто инструмент е символиката на 3 март, нараства и вероятността от общонационален разговор за необходимостта да се освободим от митологията за „освобождението” като руско благоволение.

Отделно на ръка, че благородството задължава, а не служи за закрепостяване- ако приемем изобщо внушението, че именно благородни мотиви са задвижили руските войски в похода им към Проливите в края на 19 век след 9 подобни войни през предишните векове, когато не е ставало дума за никакво „освобождение” дори на православни и славяни, още по-малко пък на българи, чието съществуване руската империя съзнателно е пренебрегвало.

Ако 3 март е зачеването по чужда воля на българската свобода, то раждането на тази свобода се случва чрез волеизявлението на българите чрез мирната революция от 6 септември 1885 г. На този ден българите извършват съединението на България въпреки съпротивата на тогавашните велики сили, Османската империя и най-вече на Русия, която се е разпореждала господарски с българското население.

6 септември е празникът на българското освобождение. Днешният 3 март е празник на руското пропагандно тържество над каузата на българските патриоти, намерили сили в края на 19 век да отхвърлят господството на две империи и да заслужат уважението на всички останали народи в Европа, благодарение на което делото на 6 септември успява с европейска подкрепа и симпатия към заплашения от повторна руска окупация, възникващ от пепелта на вековете български народ. (Прочети ДО КРАЯ)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: