Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 10 март 2016 г.

Идете подпишете този документ и вие ако не сте слуги и роби на мафията и олигархията, идете го подпишете ако сте български граждани



Четохте ли това? А подписахте ли се под него? Вие нали не сте приятели на ченгетата, мутрите, бандитите, мафиотите с руско-кагебистки корен? Или сте техни приятели? Защо тогава още не сте подписали този документ? Вие изобщо български гражданин ли сте или сте предател на българския национален интерес? На България ли искате да служите или милеете за интереса на някоя друга страна, намираща се на североизток?

Имам една малка претенция към съставителите на този документ. Нищо че те са професори, допуснали са една грешка. Иначе всичко е правилно. Аз затова се и подписах. Но за грешката им съм длъжен да кажа. Ето я:

Трябваше да озаглавят този документ не "За Републиката", а "За България". България е по-важна от републиката. Или "За Свободата" трябваше да нарекат този документ. България и Свободата са ценности, които би следвало да обединят повече хора - отколкото републиката. Дали сме републиканци или монархисти не е толкова важно, важното е да обичаме България. И да обичаме свободата. Ето, оттук излиза, че още правилно щеше да нарекат манифеста, примерно, така: "За свободна България". Или "За свободата на България". Или "За достойна България". Защото става дума за България, за нейната свобода, демокрация, просперитет. А без свобода няма просперитет.


Ние, свободните граждани на България, трябва да извоюваме, да вземем обратно своята България от мафиотите, да я изтръгнем от ръцете на мафията. На ченгесарско-кагебистката руско-българска мафия и олигархия. И това трябваше да го има в Манифеста. Не е добре, че го няма. Подразбира се, но трябваше да бъде казано и допълнено. А не ни дават възможност ние, подписалите, да правим добавки. Или да искаме малки корекции. Това не е добре. Не е, така да се каже, демократично. А документът, независимо че е хубав, се нуждае от малко корекции. Това е което исках да кажа.

Идете подпишете този документ и вие ако не сте слуги и роби на мафията и олигархията. Идете го подпишете ако сте български граждани. И ако за вас бъдещето, свободата и достойнството на България означават нещо.

Ако желаете да подкрепите – ето онлайн подписка, ето и Фейсбук групата.



Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

Крайно време е да се разбере КРИМИНАЛНАТА природа на комунизма. Става дума за най-отвратителното, но и най-суфистицирано престъпление против човечеството, направено от негово име. Тук не става дума за утопии и лъжи като "власт на народа", "светло бъдеще", "социалистическо щастие", нито за икономическите безобразия и престъпления, породени от партийно невежество. Тук става дума за политически престъпления, които директно се изразяват в криминални действия, свързани с масов геноцид. Целта е скрита, но ясна - унищожаване на човечността и духовността - т.е. на това, което отличава човека от животното. И всичко в името на абсолютната власт на шепа криминални престъпници, нарекли се "прогресивно човечество"!
Сега властващата посткомунистическа мафия черпи легитимност именно от непреодоляното комунистическо минало, от масовата простотия на хиляди идиоти, съзнанието на които е непоправимо увредено от комунистическото мракобесие. Но не са само криптокомунисти на преклонна възраст - в последните години наблюдаваме появата на един вариант на фашизиран комунизъм, на съчетание на всички отвратителни черти на лицемерния комунизъм и откровения нацизъм. Затова и забраната на комунистическите символи е изключително важна по същия начин, както е забранена нацистката символика. Младото поколение няма представа в какава престъпна система сме живяли и продължаваме за съжаление да живеем. Докато не преодолеем комунизма така, както немците преодоляха нацизма, ще продължаваме да затъваме до окончателно деградиране.

Момчил Дойчев