Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 15 март 2016 г.

Кратка моя реплика към Петко Симеонов



Ето моя реплика към изказване на г-н Петко Симеонов във фейсбук, което той е определил като "любопитен факт":

Петко Симеонов каза: ЕС на "две скорости" е постоянно дъвкана тема. Нас дори не ни дъвчат. "Първа" скорост са Испания, Франция, Великобритания, Белгия, Холандия, Дания, Австрия, Германия, Швеция, Италия и няколко други, дребни и съдружни на изброените. Изброените са бивши колониални империи. Във "втора скорост" са останалите, които не са имали колонии.

Интересен факт. Нищо повече.

Ангел Грънчаров каза: А най-интересно е това как марксистко-комунистическите идеологеми и догми по никой начин не могат да напуснат главите на бившите комунисти и марксисти, дори и те вече да се наричат демократи, свободолюбиви, европоцентристи и не знам си какви още... :-) Простете, г-н Симеонов, но не мога да се сдържа да не направя тази констатация, която е тъй естествено следствие от констатирания от Вас "факт"! :-)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

Че са били колониални страни, няма съмнение, само че Европа на две скорости съвсем не означава разделение а ла Петко Симеонов. В действителност разделението е повече Север-Юг, а сега покрай бежанската криза, за която А.Г. упорито мълчи, Изток-Запад.