Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 29 март 2016 г.

Изкривеността на съзнанието у властник, възприемащ се за господар на една страна, е крайно опасна, тя води до ужасни последици!




"Едно теле или агне има свойството да расте и ако не се изнесе навреме в определените килограми и норми, след това става крава, бик или овен и тогава тези хора няма какво да ги правят. Това не е нещо, което да изчака във времето."

Бойко Борисов обяснява пред журналисти, защо е проблем забавения износ на животни за Турция.

Попитан, дали ще продължат протестите на тютюнопроизводителите, Борисов заяви, че те правят протести от радост.

Кратък мой коментар: Очевидно, с тези свои изявления г-н Премиеро демонстрира неадекватността си, т.е. това, че живее на някаква друга планета. Аз добре зная, че на такива като него (случайни хора) власт не бива да се дава, щото това води до ужасни последици, но ето, наивният и излъган български масов избирател допусна такава грешка, ще трябва да имаме добрината да понесем всички последици от нея, някои от които са и твърде опасни. Един неадекватен човек, вземащ всички главни решения в държавата, е чумата на държавния живот, е нещо, от което трябва да се пазим. Това е особено опасно ако на този човек обкръжаващите го подлизурковци постоянно повтарят: "Браво, шефе, каков пич си, леле, колко си добър, шефе, леле, колко си умен, а така, шефе, бравос, как убаво злепоставяш враговете си, друг като тебе нема!". Ние търпим от години, че демокрацията ни е мнима и фалшива, сега ще трябва да оберем и да погълнем всички горчиви плодове от непростимото си безхаберие.

За това, че Премиеро Боко се е разпищолил така, сме виновни ний, гражданите, щото му го позволяваме! Той няма респект от нас и непрекъснато ни се подиграва! Правете си изводите какво означава това. В неговото болно съзнание не ние сме негов господар, а нещата стоят наопаки, он се мисли за наш господар (който при това може да си позволи да си прави що си иска). От тази вредна постановка на нещата могат да произлязат крайно опасни последици. За момента ни спасява само това, че Боко е много страхлив. А ако един управник освен че е прост се окаже че е и безстрашен, тогава трагедиите са непредотвратими...

Да, г-н Премиеро вече открито демонстрира неадекватността си, т.е. това, че живее на някаква друга фантастична планета, а подобна изкривеност на съзнанието у властник, възприемащ се за господар на една страна, е крайно опасна! Ето това исках да ви кажа, господа и дами гласоподаватели, пък вие ако искате ме чуйте.

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

Баце пак е счупил тъпомера? И колко е самодоволен!!!

Райна Йорданова