Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

вторник, 29 март 2016 г.

Много ефективен и съвсем верен принос към дискусията за бъдещето на Паметника на съветската армия-поробителкаАз бих нарекъл този принос съвсем адекватен! :-)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Нормално. Вие сте терорист и болшевик по природа.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, Вие, комунистите, взривявахте и убивахте, не ний, демократите. Ако ний, демократите, бяхме като Вас, паметникът на любимата Ви съветска армия щеше да фръкне във въздуха още в първата минута след 10-ти ноември 1989-та. Но понеже ний, демократите, не сме терористи и убийци като вас, комунистите, свидетелство за това е фактът, че паметникът още си стои в центъра на София. Поняла теперь как стоят работите, тъй нагла и тъпа другарко?