Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 27 март 2016 г.

Възмутен съм до дъното на душата си от поведението на своите сънародници, дето са ми "приятели" във Фейсбук!



Току-що във Фейсбук написах следното обръщение към своите "приятели":

Въпреки че Петицията с искане до българските власти за освобождаване на етническия българин от Русия Петър Парпулов (осъден от путинското "правосъдие" за "държавна измяна" на 12 години затвор в колония със строг режим) събра само 70 подписа - все съм се надявал, че не сме чак толкова прост и заспал, изпаднал в пълно безразличие към собствената си съдба народ, но се оказа, уви, че сме точно такъв народ! - аз тази сутрин реших да изпратя текста на петицията до Президента, Премиера и министъра на външните работи.

Направих това, защото изтича едномесечният срок, в който Върховният съд на Русия трябва да се произнесе по обжалването на присъдата на нашия сънародник, т.е. въпросът е спешен. Давам за всеки случай адреса, където се намира самата петиция, та някой ако иска да се присъедини към нея. Имам 5000 "приятели" във фейсбук. Заявявам, че след два дни ще премахна от списъка с "приятелите" си всички ония, които не подпишат петицията. Не желая да имам нищо общо с чак толкова заспали и безчувствени хора, на които не им пука, че един човек, при това българин, човек с български корен, за едно нищо е осъден съвсем несправедливо фактически на смърт (г-н Парпулов е на 61 години и е с недобро здраве, в колония със строг режим човек като него няма да издържи може би и седмица!).

Ало, дами и господа, дето се представяте (на думи) за много човечни, чисти, добри, справедливи и не знам си какви: ако не го покажете сега на дело и не се подпишете под петицията, ще изхвърчите от списъка ми съвсем скоро! Както искате възприемайте това, което ви казвам сега. Възмутен съм до дъното на душата си от това ваше поведение: да ви мързи да си помръднете и малкото пръстче, та да се подпишете, а става дума за съдбата на един човек!!!

Страшно човешко уродство е да не ти пука изобщо за това когато един човек и неговите близки страдат за нищо, а ти можеш да им помогнеш, обаче те мързи да отделиш една минута и да направиш нещо толкова малко: да идеш да се подпишеш под една петиция! Аз в листа си с "приятели" човешки уроди не ща да имам!

Самата петиция с подписите се намира ето тук: Спрете съдебния произвол!!!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Хаха,Грънчаров пробва шантаж вече. Смех!

Анонимен каза...

Другарице, а къде Ваша милост вижда именно "шантаж"? :-) Има едно предупреждение - че не желая да имам повече каквито и да било отношения с безчувствени и безразлични хора, но шантаж, другарице, нема никъде. Вие знаете ли що е това шантаж? Тази дума известна ли Ви е?