Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 18 март 2016 г.

Поклонниците на империята на злото и на лъжата нямат право да употребяват думата истина!



Под заглавие Съвременен руско-комунистическо-кагебистки идиотизъм публикувах изображение, в което кагебисткият император на Русия Путин целува икона на... Сталин! Мигновено един "правдолюбив" почитател на таваришч-императора ме изобличи в "лъжа"; ето какво той ми каза и какво му отговорих по този повод, да видим дали изобщо ще ме разбере и дали ще зацепи за какво всъщност става дума:

Анонимен каза: Оригиналната снимка Добрин

Ангел Грънчаров каза: Таваришч, загрижил сте се много за истината ли? Ще Ви кажа нещо важно, помислете ако можете над него:

Да, тази снимка е фалшификат, монтаж. И Вие сте се загрижил, предполагам, по морални причини, за истината. А мен, предполагам, ме възприемате като лъжец, нали познах? Ето сега нещичко в тази връзка, да видим дали ще го разберете:

В сферата на духовните неща под "реално" и "действително" се разбира нещо съвсем различно :-) За мен духовното има несъмнен приоритет. И тук има една съвършено друга логика, за която не важи онази, която е възникнала, за да обслужва т.н. "реален" (материалния) свят. Кое е по-важно, материалното или духовното за нас, човеците? - ето на този въпрос най-напред се опитайте да си отговорите.

Путин обича ли Сталин? Обича го и не го крие, напротив, подражава му. Възприема се като нов Сталин, вярно, доста е смешен в тази си роля. Но е не по-малко страшен и опасен. И какво излиза в крайна сметка? Истина ли е, че Путин в мислите си целува икони на кумира си Сталин комай непрекъснато? Това е извън всякакво съмнение. Е, лъжа ли е тогава това изображение, илюстриращо най-съкровените вътрешни чувства на руския кагебистки император? Разбира се, че така погледнато, изобщо не е никаква лъжа, напротив, много е правдиво и истинно.

Значи помислете още малко, белким проумеете: говорим в случая не за сферата на действително станалото, а за сферата на мечтите на другарите от КГБ... това е друг свят, но е не по-малко важен от обективния, от действителния свят! :-) Водещото в този наш живот е духовното, противно на това какво си мислят материалистите. А материалист-путинист, поклонник на Путин, водачът на царството на лъжата, злото, престъпността и разрухата (каквото е Русия), няма никакво право да говори за истина, за правда, за добро, за правилно и пр. Щото изцяло прогнили и нездрави са представите му за нещата, защото всичко в неговите представи е тъкмо наопаки. Вие обичате силно Путин, така ли? А давате ли си сметка за това какво тази Ваша извратена любов показва?

Помислете над това, което Ви пиша. Може пък да "зацепите", дето се казва. Щото, казах, представите Ви за нещата са твърде бедни, извратени, елементарни, повърхностни - и човекът, който се води от такива представи, не само че сам няма да стигне до добро, напротив, е способен да причини много злини за околните. Путин, Вашият любимец, вече толкова години причинява безброй беди, страдания и трагедии на безкрайно много хора: като се почне от жертвите на подводницата "Курск" и се стигне до жертвите в Украйна, в Сирия и къде ли не още.

Между другото Путин няма право да целува никакви икони, щото е доказан антихристиянин и сатанист. Помислете и над това. Когато Путин целува някаква икона, той го прави не от християнски чувства, а за да се погаври с православието и с християнството. Путин ходил ли е някога да се поклони на жертвите на комунистическия терор? Да му личи, че се разкайва поне малко за това, което неговите бойни събратя са сторили? Да си е посипал някога главата с пепел понеже е съзнал истината за това що са сторили кагебисто-комунистите и се е разкаял? Да сте го видял някога Путин да лази по голата земя с раздрана риза и да моли народа за прошка заради това, което кагебисто-комунистите са сторили на Русия? Не сте го видели, нали? Е, по тази причина е същинско уродство да вярвате на Путин, на неговите "християнски чувства". Уродството е и при това положение да говорите за "истина" и "лъжа" по отношение на каквото и да било. Просто ориентирите, благодарение на които съдите, са сгрешени, са криви. Сфанахте ли поне отчасти за що Ви думам?

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 коментара:

Анонимен каза...

Отново сте се сбъркали,Грънчаров. ВСЕКИ има право да употребява ВСЯКАКВИ думи. И котките знаят, че свободата на словото ви се зловиди, но ще търпите. Панимайте ли ме, таварижд? :-)

Анонимен каза...

Грънчаров е лъжец! Той няма право да бъде учител! Защо МОН още го търпи?!?!?!?!?!

Анонимен каза...

Грънчаров лъже че обича свободата! Той е комунист и болшевик.