Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 21 март 2016 г.

Издигането на Бокова за шеф на ООН ще доведе до това България да стане център на най-голям, на великолепен и запомнящ се световен скандал!



Президентката на Литва Далия Грибаускайте сравни политиката на Владимир Путин и на Русия с терористичните методи на ислямистката групировка "Ислямска държава", предаде Франс прес. В интервю за в. "Вашингтон пост" Грибаускайте подчерта, че "отсъствието на силни западни лидери позволи на терористични групи като ИД да се разраснат. По отношение на Украйна това отсъствие пък позволи на Русия да стане една страна с терористични елементи". "Това означава, че Европа и светът позволяват на Русия да бъде една страна, която представлява заплаха не само за съседите си, но и организира също война срещу съседите си. Това е същият вид международен тероризъм, който ние имаме и в Ирак и Сирия", допълни литовският държавен глава. (Прочети ДО КРАЯ)



Молдова предложи бившия министър на външните работи и европейската интеграция Наталия Герман за кандидат за генерален секретар на ООН. В писмото за нейната кандидатура, подписано от премиера на страната Павел Филип, се посочва, че сред главните постижения на Герман са споразуменията за асоцииране и зона за свободна търговия с Европейския съюз, а също и визовите облекчения за молдовските граждани.

Герман е шеста в списъка на кандидатите, който досега включва генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, външните министри на Хърватия Весна Пусич и на Черна гора Игор Лукшич, бившия министър на външните работи на Република Македония Сърджан Керим и бившия президент на Словения Данило Тюрк.

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Издигането на Бокова за "български" (а фактически: за руски, за путинов) кандидат за генерален секретар на ООН от премиера Б.Борисов по нареждане на довереното лице на Путин за България Гоце Първанов е най-големия гаф на управляващите, с който фактически беше доказана за кой ли път тезата на самите руснаци - че България е техен "троянски кон" в Европейския съюз и НАТО. Скандалът тепърва ще се разрасне, защото западните сили, най-вече САЩ и Обединеното Кралство, добре разбират фактически чий кандидат е Бокова и, естествено, няма да допуснат това "любимец на руския президент Владимир Путин и бивш член на Българската комунистическа партия (БКП)" да "се очертава като водещ претендент за поста на генерален секретар на ООН". Путин и КГБ са не просто вдъхновители на международния тероризъм, а и напоследък стават негово лице - давате ли си сметка какво означава доверено лице на първия международен терорист Путин да стане шеф на ООН - сфащате ли какво ще означава това за целия свят?!

Нещата, сами забелязвате, изобщо не са безобидни, да, съвсем не са безобидни, а България се очертава да стане център на най-голям, на великолепен и запомнящ се световен скандал! Дойде моментът да се прославим в световен мащаб, другарки и другари, с резилищата и сеирищата, които правихме досега, се излагахме само локално и регионално, най-много да сме се излагали в европейски мащаб (примерно, избрахме си първо цар, а след това неговия бодигард за премиер на многострадалната си республика!), но ето сега имаме страхотния шанс да се изложим в глобален, в планетарен, в световен мащаб - е, няма да изпуснат този шанс нашите тъй умни ръководители, дето ни забъркаха в тази путинова каша! Е, за за избиране на Бокова на поста едва ли има смисъл да се говори, Америка и Англия няма да допуснат чак такъв идиотизъм: човек на международния терорист Путин да овладее ООН. И се пита: какъв беше смисълът на тази обречена операция на тайните заговорнически сили у нас, подчинени на Москва, на руското КГБ? Да покажат силата си ли? Да ни демонстрират това, че висшето държавно ръководство на една натовска и европейска страна като България е под техен контрол ли? Какъв, питам, е смисълът? Защо путинците си осветиха своите доверени хора - като премиера Борисов най-вече?


Един агент бива осветяван по подобен безсмислен начин когато повече съвсем не ти е нужен, когато вече е непотребен. Видяхте ли как осветиха Ахмед Доган - без да им мигне окото, че от този момент нататък, след като се афишира като човек на Кремъл у нас, Доган вече няма да може да играе игричките си с "патриотина Сидеров", който пък е на ченгесарско-кагебистко подчинение откак руснаците инвестираха в него за да го правят "национално-отговорен политик"; и котките у нас знаят, че Сидеров е продукт на руското политическо инженерство. За Бойко открито разбрахме, че е на командно управление към Кремъл когато той за два дни забрани проучванията за шистов газ у нас - след като петата колона на руснаците му организира "спонтанни протести" едновременно в 15 български града; сега с издигането на Бокова вече няма никакво съмнение на чие подчинение е нашият пръв "народен оправяч" и "любимец на нацията". Изглежда руснаците си позволиха да го използват толкова цинично защото на тях той вече едва ли ще им е нужен в качеството му на скрито оръжие; а Боко се оказа кукличка, скрита в матрьошката, на която отгоре нарисуваха лика на бившия български цар, също техен предан служител, служител на КГБ, разбира се (по заповед на руската ченгесаро-кагебистка мафия Симеон беше домъкнат от Мадрид за да предотврати вземането на втори мандат от премиера-реформатор на България Иван Костов).

И тъй, загадката на руските кагебистки матрьошки взе ли да ви се прояснява вече? Интересно е кой ли се крие вътре в матрьошката, на която сега най-отгоре вече стои самият Боко? Слави Учиндолский ли? Кой? КОЙ? ли стои там, интересно, а, какво ще кажете? А сега сещате ли се КОЙ е въпросният КОЙ?, за който всички тъй мило и невинно говорят? (Щот, предполагаме, се страхуват да го назоват така, както ний го назоваваме... а защо ли се страхуват толкова та използват само тъй удобния евфемизъм КОЙ? Макар че вече няма никакво съмнение КОЙ? именно е направил тия руски матрьошки, кой ги е произвел. Досещате ли се вече и вий кой произвежда руските матрьошки?

Боко и Бокова - я, какво многозначително съвпадение на имена и фамилии?! Да се неначуди човек: сякаш Бокова е дъщеря на самия Боко, а не на тодорживковия сътрудник по убийствата Георги Боков - от паметните дни на кървав терор след 9-ти септември 1944 г.?! (А знаем, че въпросният Боко беше също така пръв бодигард на същия този Тодор Живков, великият другар на бащата на другарката Ирина Бокова - леле, като свински черва са навързани тия другари, разплитане няма!) Боко и Бокова обаче - това съвпадение си го бива, а, какво ще кажете? ("Боко" са наричали нашия премиер в паметните и славни негови бандитски години, когато той си беше една обикновена мутра с огромно бъдеще!)

Какъв шегобиец е езикът, превъзходен шегобиец е българският език ама кой да ти мисли и да му се радва - ето с това като философ ще завърша краткия си коментар днес...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

2 коментара:

Анонимен каза...

A sled Bokova koj idva - totalitarnata svolo4 li?...

A na svjat,zabravil kvo e komunizym, az bih mu prepory4al edno: Mi vlezte tam i 6te imame posle 15% oceleli, kak vi haresva tova?...

Sled kato sym na Zapad 20 godini, 6te vi ka6a slednoto:

Tapanari ste i akiva 6te si umrete, a sega begom da proizve6date, vsestranno zadovoleni kapitalistiqeski liqnosti, i da ne sym qul qe iskate newto za du6ata, OK?...

Nema du6a, a begom da proizve6date, kakto neulavija Marx vi go kaza 100 pyti, OK?...

Robi skapani, po-zle ot robstvoto v USA, OK?...

==================

Анонимен каза...

А бе ти сериозно ли си толкоз неграмотен ?