Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

сряда, 13 април 2016 г.

Отново за това що е "патреотизъм" - и за принципното му различие с патриотизмаДинко Вълев след като се превърна в европейска сензация. Снимка ЕПА/БГНЕС


Истинското родолюбие е борбата за правова държава, а не тичането със снайпер в ръка

Категорично съм против така наречените “граждански арести”. Това е тържество на беззаконието и още повече ни отдалечава от правовата и цивилизована държава.

Аз съм “за” силно и будно гражданско общество, но това е чисто и просто произвол, тъй като законът е напълно ясен. В България имат право да задържат органите с полицейски правомощия и то, с малки изключения и за кратко време, след разпореждане на прокуратурата и съда.

"НОУ БЪЛГЕРИЯ! ГОУ ТЪРКИЯ, ОБРАТНО!" - КАКВО МИСЛИТЕ ВИЕ?

Не трябва обаче да подминаваме причините защо толкова хора напоследък да решат да вземат закона в “свои ръце”. Проблемът с нелегалните мигранти е също толкова реален, колкото и универсалното чувство за несправедливост, което всеки един гражданин в по-голяма или по-малка степен е усетил, било то при допир със съдебната система, било то при взаймодействие с други държавни органи… (Прочети ДО КРАЯ)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

1 коментар:

Анонимен каза...

Аз съм един един от стотиците хиляди и милиони Български емигранти, който влезе нелегално в държава(в случая Америка), където ме посрещнаха хората навсякиде съвсем човешки, културно и със разбиране, нахраниха ме дадоха ми жилище, курсове по Английски, получих гражданство даже и паспорт. Това са прости и психически болни свине не хора да се отнасят така,с хора които бягат от война и смърт!

kekor