Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

събота, 2 април 2016 г.

България е пример на тоталната корумпираност, в това отношение от нас по-зле са само руснацитеБългария е пример за борбата с корупцията. Никъде не е казано, че този пример е положителен. (Lachezar Tomov)

Кратък мой коментар: Да, вярно, пример на "борбата" с корупцията сме: изобщо не се борим с нея, а сме й се отдали изцяло и безрезервно! В този смисъл ние сме пример на неборбата с корупцията, ние сме пример на... всеотдайната влюбеност в нея! Ние сме пример на тоталната корумпираност, станала нещо като наша втора природа.

Goro Gorov: 19 млрд. евро годишно загуби от корупция и контрабанда в България - доклад на ООН

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

Което означава, че ако поне наполовина бяхме намалили корупцията, вече щяхме да сме нещо като "Швейцария на Балканите"...

Анонимен каза...

Направете закон за "лобитата" и няма да има корупция, или ще намалее драстично! Толкова е елементарно! Адвокатската кантора на ДСБ вместо да се занимава с законо творческа дейност, те лобират за ТЕРЕМ АД!!
Корупцията и ДДС-то са взаимно свързани. Махнете ДДС-то и няма да има кражби на ДДС. Най незаконният данък в историята на човечеството е ДДС, измислен от французи и германци.

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, нещо имате зъб на ДСБ, защо така? Нали главният борец срещу корупцията у нас е другарят ви Борисов, защо обвинявате ДСБ за неговите провали?