Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 14 април 2016 г.

Полюбувайте се на делата на московските комунистически еничари


Комунистическият терор в България през 1924 година (от Фейсбук-страницата на Даниела Горчева)


(Да видите що значи "курс към въоръжено въстание")

За кървавия септемврийски метеж, извършен по заповед на Коминтерна и изправил българи срещу българи през септември 1923 знаете. За чудовищния атентат през април 1925 знаете. Но знаете ли какви са ги вършили комунистите през 1924 година?

Ето, полюбувайте се, това е само частичка от делата на московските еничари:

На 12 септември 1924 към четата се присъединява и Атанас Пряменов, известен под името “Главореза”, изпратен от Централния комитет като негов представител. Познати са грабежите и престъпленията на тази политическа чета, която Централният комитет създаде със задачата да се създаде тормоз и несигурност в страната.

Според показанията на заловените Коста Петров и Жеко Киров, на 13 септември с. г. четата влиза в с. Турски Алагюн, задигат оръжието, находяще се в общината, като взимат от нещастното население 100000 лева контрибуция.

На 17 септември 1924 четата напада трудовашката група в местността “Падалото” - в момента, когато групата е била вече готова да отиде на работа. Тук бива убит капитан Багрянов по най-отвратителен и зверски начин. Ранен и заловен, Багрянов бива докаран при Т. Грудов, който дава заповед на разбойниците Коста Петров и Атанас Премянов да го бият с прикладите. С пронизано рамо, пробита глава, облян в кърви, Багрянов изгубва силите си и пада в безсъзнание. Свестяват го и наново започват безмилостни удари с прикладите.

Под страх на разстрел дава се заповед всеки трудовак да удари с по едно дърво своя началник. Изнемощял, облян в кърви, Багрянов изгубва сили и пада в безсъзнание. В това положение Коста Петров и Желязко Янев опитват ножовете си в гърдите на нещастния Багрянов. Тежките охкания и стенания, изтръгнати от разкъсаните гърди на умирающия, не трогват главорезите.

И още не издъхнал, започва се оная страшна и зверска операция, която би отвратила и най-коравото сърце.

Ръцете и краката на Багрянова биват отрязани и закачени по дърветата, а червата извадени и разхвърляни по продължение на лагерната ограда. Тук садизмът взема най-голямо проявление - като надминава и най-кръвожадния звяр. И нека се знае че Багрянов цели 3 години устояваше на фронта своя дълг и трябваше да бъде убит по най-зверски начин в своята Родина - и то от ръцете на разбойници.

На 18 септември четата влиза в село Кърк харман, където Атанас Премянов отрязва главата на селянина Георги Багрев и то всред селския площад, тъй както касапите ежедневно режат главите на безпомощните агнета. От това село четата взима 40000 лева контрибуция все в името на революцията. (Прочети ДО КРАЯ)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

Интересна статия: http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/05/09/2528057_bombardirovkite_na_sofiia_-_suglasuvani_i_produljeni/?showform=loginsuccess&provider=facebook#_=_

Анонимен каза...

Руският автор Дмитрий Винтер в своята книга „Сталин проиграл Вторую мировую войну“ пише, че целите 1920-те години са минали в опити за експорт на революцията: през 1920 – в Полша и Германия, 1920-21 – в Иран, 1921 – в Минголия (успешно), 1923 – в Германия и България, 1925-27 – в Китай, 1926-1928 – в Тибет, 1929 – в Афганисран, 1933 – в Синдзян (отчасти успешна). Но според него главната цел била не само и не толкова Европа, а Америка и в годините на Великата депресия Америка се разминала на косъм с пролетарската революция.
А действащият полски министър на отбраната, консервативният политик Антони Мацеревич, пише:
„1. Продължаващата цел на съветската система е световно господство и това е базата на всичко, което се прави.
2. Най-важният инструмент на съветското и руското влияние на Запад е системната дезинформация, насочена към заблуждаване на западните общества и правителства за съветските намерения.
3. Западът на разбира природата на съветската система и затова лесно се поддава на дезинформация. Западът вярва в еволюцията, трансформацията и т.н. на съветската система или каквото и да е нейното име, прието след съветската революция, но целта не се е изменила съществено, а системата продължава да усъвършенства своите методи на глобално завоевание.”
Разбира се, за Ангел Грънчаров всичко това е „конспирологический бред“ и пропаганда на КГБ, а Винтер и Мацеревич, естествено, са агенти на КГБ. Така вижда той нещата и света. Всеки, който твърди, че КГБ е тайна организация, а комунистите конспиратори, самият е от КГБ и комунист. Няма как да е иначе. Това е (анти)логиката на А.Г. А фактът, че със заклеймяването на истинските антикомунисти, които се опитват да разгадаят целите, методите и намеренията на КГБ, той помага тъкмо на комунистите и КГБ, него въобще не го интересува, той не го осъзнава, а може би го осъзнава и така той изпълнява мисията си. Да не забравяме, че именно най-кресливите антикомунисти в Източна Европа след 1989 се оказаха агенти. Същото сякаш се отнася и за блога на А.Г., който е показно антикомунистически, но истински антикомунистически мнения извън стандартните лозунги и клишета нямат шанс в него. Всички, които се опитват да разкрият дълбинните тайни на режимите, се обругават като пропагандисти на КГБ. Това е или неразбиране, или контрадезинформация на самия КГБ.


Анонимен каза...

Ей, едно не разбирам, бълхаро-турски локуми такива - защо дъвчете още комунистическото минало, толко ли ви е близо?... Ама така лошата Русия сега има оръжия и технология, а вие имате черешово топче... Прилича пак на 1878, а цървулани?...