Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 27 април 2016 г.

Предложение за лесно и пределно ефективно решаване на тъй наболелия проблем за "бурките" и за обличането на жените и мъжете изобщо



Оживено по централните телевизии се обсъжда тъй наболелият въпрос за "бурките", за това имат ли право жените да си покриват главите с кърпи и другите му там покривала и пр. Вероятно скоро ще почнем да обсъждаме въпроса как следва да се обличат не само жените, но и всички хора, включително и мъжете, какви дрехи могат и не могат да носят, какви чорапи и пр., трябва ли да имат правото да носят бради, колко дълга трябва да бъде косата им и т.н., всички тия въпроси очевидно трябва да се уредят с подобаващия закон, та да настъпи най-после така жадувания милиционерски ред в тази страна. Предлагам, за да се опростят дебатите да се въведе следното правило, почерпано от безценния опит на Северна Корея и маоистки Китай: всички хора, без разлика от положение, пол и други различия следва да носят съвсем еднакви сиви работнически костюми, брадите и мустаците трябва да се забранят, дългите коси също, и мъже, и жени следва да се подстригват еднакво, "нула номер", хем ще намалим разходите си за поддържане на косите, хем ще настъпи най-сетне всеобщото организирано щастие на комунизма, другарки и другари! Да живей Сталин, да живей Мао, да живей Ким Ир Сен, да живей Ленин, в мавзолея (и в гроба си за Сталин) да живеят де! Уырррраааааа!!!!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

4 коментара:

Анонимен каза...

Идиот! Ти Грънчаров си идиот! Няма да успееш да очерниш великото дело на комунизма!

Анонимен каза...

"Великото дело на комунизма". Как да не се засмееш на този тъпизъм.

Томи Томев.

Анонимен каза...

В Англия всеки си ходи облечен както си иска и това не прави впечатление никому. Виж ако искаш можеш да си носиш бурка, но трябва да си плащаш данъците, не можеш да взимаш рушвети, не можеш да въртиш гешефти и да злоупотребяваш с обществени средства. Тъй като всичко това в България се допуска, за сметка на това не можеш да носиш бурка. Има логика и справедливост, нали? :-)

Radomir Parpulov

Ангел Грънчаров каза...

Да, ние във всичко друго сме перфектни, имаме бляскаво правосъдие, у нас няма престъпност, няма корупция, абе направо сме идеални, остана само да решим проблема с бурките и вече ще бъдем напълно съвършени, ще станем направо безгрешни като ангелчетата! :-)