Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 9 април 2016 г.

Държавата у нас официално спонсорира насилници със социопатски тенденции, битови фашизоиди - и институционализира субкултура на линч и нечовешко отнасяне с хора, търсещи убежище от война



ОТВОРЕНО ПИСМО до вътрешния министър относно награждаването на виджиланте хайки, задържащи мигранти на границата, от адв. Маргарита Илиева, Директорка на Правна програма на Български хелзинкски комитет (БХК)

... България при управлението на Борисов и Цацаров показва потенциал да се превърне в люлка на балкански фашизъм от типа, който доведе до създаването на Хагския трибунал за бивша Югославия. Нашата държава, проядена отвътре от невежеството на популист-силоваци с манталитет на телохранители на диктатор, изпадна в самонизвержението си дотам, че да култивира престъпни виджиланте групи. Вместо да кърпи своя дрипав, плачевен правен ред, в който върховенството на правото се мярка само като утопия, държавата се зае официално да спонсорира насилници със социопатски тенденции – битови фашизоиди, и да институционализира субкултура на линч и нечовешко отнасяне с хора, търсещи убежище от война, съпътствана от масово изтребление на цивилни. А прокуратура няма. Героите на този ден ще си минат по реда, както и ние, гражданите – техни жертви, но поколенията ни за много десетилетия ще са заложници на това унизително, рушащо представата за общество настояще.

Предвид всичко това, следва да преустановите практиката на публично легитимиране на подобни виджиланте групи, а решението за награждаването на конкретната група в случая – да отмените и в бъдеще да не допускате подобно поощряване и институционално солидаризиране с такива инициативи. Във всички подобни случаи, в които полицията установи такова поведение, тя следва надлежно да сезира прокуратурата с оглед упражняване на правомощията на последната. (Прочети ЦЕЛИЯ ДОКУМЕНТ)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Подписвам изцяло и напълно солидарен със съдържанието
му това Отворено писмо и се присъединявам най-енергично, безусловно и категорично под негово изискване!
Г-жо Министър, строго и заслужено наказание за възмутително неспазващите закона служители на МВР! Поощряващи и дори официално награждаващи малоумните ксенофобски и престъпните действия на ... "ловци на хора" ...в днешно време! Настоявам за публичното им осъждане от Ваше и от името на ръководената от Вас Институция в публичен отчет по този недопустим за проявяване в Правова държава случай! А също и за предприетите мерки подобни случаи да не се повтарят в бъдеще!За да не ставаме за смях пред нормалния свят!
2016.04.10г. Владимир Петков-Трашов