Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 12 април 2016 г.

Б.Борисов вече отправя морен и жаден поглед към президентското кресло



Бойко Борисов започна сухите тренировки за бъдещото изпълнение на функциите на президент на България; вижте как хубаво си изпълнява ролята, колко наперен е само, гледа подобно на герест петел, он видимо си пада по парадите! Има ли някой, който още да се съмнява, че нашият пръв оправяч си е насочил погледа към президентското кресло - та да си отмори от тежкия министър-председателски изнурителен труд (който очевидно не му беше по силите!)? Освен това се водят активни по същество предизборни медийни кампании с главен герой нашият пръв оправяч, в които се прокарват внушенията у лековерните, че Б.Б. "най-активно се бори" и срещу корупцията, и срещу далаверите в сферата на обществените поръчки, и е загрижен същото така за "социално-слабите" и пр., и так далее. Нашият герой е твърдо решен да изкара още барем два мандата, но вече като държавен глава, та да си отпочине най-после от наистина тежкия министър-председателски труд...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

7 коментара:

Анонимен каза...

Но нима не подкрепяте българското проевропейско, реформаторско, анткомунистическо правителство? – Но това е само камуфлаж и фасада, зад която старите комунистически структури дърпат конците!/ Но как така, нали през 1989 българският народ въстана и на власт дойдоха нови хора с нов морал? – Не, комунистическият режим до голяма степен сам инсценира и фалшифицира своята смърт./ Но ако това е така, каква би могла да бъде целта на тази манипулация? – Ами целите са многопосочни, но най-вече комунистите със западна помощ да преодолеят своите нарочно преувеличени икономически трудности, след което да поставят Запада на колене със собствените му оръжия./ Звучи много конспиративно, как би била възможна подобна грандиозна манипулация, как комунистите биха могли да управляват подобни процеси без загуба на контрол? Заговори в политиката и обществото има много, но поради сложността и непредсказуемостта на тези системи те рядко успяват напълно. – Да, така е, и според всичко, което знаем, плановете на комунистите изглежда не се осъществиха в пълен обем, но като цяло те не загубиха контрол и успешно трансформираха системата си. Но още по-важно – те използваха новите си възможности и влияние, за да трансформират западните демокрации в желаната от тях посока в степен, за която не можеха да мечтаят преди 1991. Колкото до това откъде знаем, че е имало план и сценарий – ами има няколко бегълци от Изтока, които много години преди промяната бяха предсказали тези развития, предупреждавайки обаче, че либерализацията на режимите ще е измамна, че ще бъде въведена отгоре и че антикомунистическата опозиция в тези страни ще е фалшива. А практиката потвърди техните прогнози, значи те трябва да се вземат много насериозно. Да се правят що-годе успешни прогнози в политиката е много трудно, а тези прогнози са се сбъднали над 90%, което е невероятно./ Но никой не обсъжда тази тема сериозно! - Така е, Западът предпочита да се чувства победител в Студената война, това е психологически обяснимо, но много опасно. Също така не знаем до каква степен западните политически структури и медиите са вече превзети от комунистите и поради това блокират всякакви дебати и разкрития на тази тема./ Какво може да се направи по въпроса? – Опасявам се, че не много. Когато един човек или общество не желае да чуе истината, няма как тя да му се обясни. В крайна сметка ще разберем дали има комунистически сценарий за завладяване на света едва, когато вече ще е късно.

Ангел Грънчаров каза...

Комунизмът още в пелените си, таваришч, е мъртвороден, той за нищо не става. Никакво "завладяване на света" няма да има, колкото и да е тъжно това на вас, кагебистките пропагандисти. Ще жалите много за това, щото съвсем скоро ще пресекнат и субсидиите ви.

Анонимен каза...

Ето защо комунистическите планове имат шансове за успех: защото никой не иска и да чуе предупрежденията на хора, запознати с вътрешните механизми и планове на комунизма. Вместо това тези предупреждения се обявяват за… пропаганда на КГБ! Това показва пълно неразбиране и тотална игнорантност. В действителност КГБ прави всичко възможно именно, за да скрие подобни планове, ако наистина съществуват. Чували ли сте руските лидери да казват, че имат таен план? Въпреки че сте философ, явно имате голям проблем с формалната логика и мислене и не можете да различавате приятели от противници.

Анонимен каза...

Тъкмо Вашите постове са недостойни и пропагандистки и всички мои опити да инициирам задълбочена и сериозна дискусия по тези теми са безполезни. Въобще всеки, който и на Изток, и на Запад дръзне да оспори стандартните схващания за политиката, какрто и „официалната“ версия за падането на комунизма, бива осмиван и подиграван или като „конспиролог“ или дори, както виждаме в случая с реакциите на Ангел Грънчаров, като „пропагандист на КГБ“ (!??), макар че той въобще не се замисля, че подобно твърдение е самопротиворечиво, понеже КГБ е най-малко заинтересован да излезе наяве истината за неговата роля в „мирните революции“ 1989. Аз обаче съм свикнал на такова отношение, понеже то само потвърждава моето мнение за общото интелектуално ниво на човечеството и на неговите интелектуалци в частност и съм донякъде горд, че принадлежа към малката група мислещи и просветени, които не живеят в света на явленията, а копаят по-дълбоко, докато останалите, за да ползвам един израз на Добри Войников, „чезнат в незнание и невежество“.

Анонимен каза...

За да бъда все пак по-конкретен: кое от моите твърдения именно оспорвате? А никъде не казвам, че комунизмът ще завладее света. Аз обаче смятам, че има сериозни основания за твърдението, че в рухването на комунизма има значителен момент на планиране и че комунистите като цяло следват таен план или стратегия, макар и с променлив успех. А дали усилията им ще се увенчаят с успех, е съвсем друга тема.
Погледнати от този ъгъл, събитията след 1989 придобиват съвсем друга логика и смисъл и се подреждат много по-добре. Ако обаче се придържаме към официалната версия, че народите са въстанали, че комунизмът е паднал и че е дошла епохата на вечния мир, много неща остават загадъчни и необясними. Само че аз не очаквам отговор или смислени контрааргументи, понеже хората просто не разбират какво казвам. Те се хващат за отдени фрази или тълкуват изказванията ми напълно превратно и няма как да им се обясни.

Ангел Грънчаров каза...

Ха така, похвалете си се сам! :-) Кагебисткото скудоумие, от чиято броня сте окован, наистина си е "истински венец на интелектуално съвършенство на човечеството"!

Анонимен каза...

Можете да обявявате моите възгледи за малоумни, безумни, скудоумни и всякакви, но да се смята, че са пропаганда на КГБ, е вече истинско безумие от Ваша страна и показва, извинявам се, абсолютна неспособност да се мисли логично. За съжаление и Виe както 99,9% от човечеството сте интелектуално безнадежден случай. Излиза, че хората, които разобличават (хипотетичните) планове на КГБ са… пропагандисти на КГБ! Ето какво казва например действащият полски министър на отбраната Антони Мацеревич:

„1. Продължаващата цел на съветската система е световно господство и това е базата на всичко, което се прави.

2. Най-важният инструмент на съветското и руското влияние на Запад е системната дезинформация, насочена към заблуждаване на западните общества и правителства за съветските намерения.

3. Западът на разбира природата на съветската система и затова лесно се поддава на дезинформация. Западът вярва в еволюцията, трансформацията и т.н. на съветската система или каквото и да е нейното име, прието след съветската революция, но целта не се е изменила съществено, а системата продължава да усъвършенства своите методи на глобално завоевание.”

Разбира се, според Вашата теория самият Мацеревич трябва да е агент и пропагандист на КГБ и неговите думи не бива да се вземат насериозно.