Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

четвъртък, 26 май 2016 г.

Защо "жестоката убийца" на руснаци Савченко беше обменена на двама бивши руски военни, които никой никога не е изпращал да воюват в Украйна?Да, наистина, как ли Кремъл ще обясни на зомбираното от пропагандните психопатологично-имперски глупости руско наивно природонаселение ето този справедливо зададен въпрос: защо "жестоката убийца" на руснаци Савченко беше обменена на двама бивши руски военни, които никой никога не ги е изпращал да воюват в Украйна? Виж също и: САЩ: Освобождаването на Савченко е ангажимент по Минските договорености


В тази връзка аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

А Воробьев стекло не выбивал. :-)

Анонимен каза...

Около случая Савченко има много неяснотии и въпросителни, аз мисля, че това може да е поредната сложна дезинформационна кампания на Кремъл. Сякаш някой иска нарочно да я героизира и да й създаде легенда. Няма да се учудя, ако Савченко например в скоро време „влезе“ в украинската политика, но какво ще прави точно там и кому ще служи, не е ясно. А и за какво всъщност му е на Кремъл да я „обменя“ и така косвено да признава, че в Украйна са воювали руски граждани, имаше и други начини да се отърве от нея, ако го искаше. Впрочем Кремъл и не криеше, че в Украйна има руски военни, но твърдеше, че те са там като „доброволци“, взели си отпуска за целта. Нищо в посткомунистическите страни не бива да се приема за чиста монета без най-внимателно и щателно проучване.

Анонимен каза...

Ето, очаквах си го:
«Украинцы, вам нужно, чтобы я была президентом? Хорошо, я буду президентом. Я просто еще не совсем верю, что у нас уже люди научились голосовать не за гречку», — заявила Савченко.
Она добавила, что сама быть главой государства не очень хочет. «Я люблю летать, но если надо (стать президентом — прим. «Ленты.ру»), я сделаю это, пройду этот путь и буду работать с отдачей», — подчеркнула Савченко.

25 мая на сайте президента Украины Петра Порошенко появилась петиция с требованием к главе государства уступить пост Надежде Савченко. «Именно такие люди должны управлять нашим государством», — написал инициатор обращения.