Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 26 май 2016 г.

Защо "жестоката убийца" на руснаци Савченко беше обменена на двама бивши руски военни, които никой никога не е изпращал да воюват в Украйна?



Да, наистина, как ли Кремъл ще обясни на зомбираното от пропагандните психопатологично-имперски глупости руско наивно природонаселение ето този справедливо зададен въпрос: защо "жестоката убийца" на руснаци Савченко беше обменена на двама бивши руски военни, които никой никога не ги е изпращал да воюват в Украйна? Виж също и: САЩ: Освобождаването на Савченко е ангажимент по Минските договорености


В тази връзка аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

А Воробьев стекло не выбивал. :-)

Анонимен каза...

Около случая Савченко има много неяснотии и въпросителни, аз мисля, че това може да е поредната сложна дезинформационна кампания на Кремъл. Сякаш някой иска нарочно да я героизира и да й създаде легенда. Няма да се учудя, ако Савченко например в скоро време „влезе“ в украинската политика, но какво ще прави точно там и кому ще служи, не е ясно. А и за какво всъщност му е на Кремъл да я „обменя“ и така косвено да признава, че в Украйна са воювали руски граждани, имаше и други начини да се отърве от нея, ако го искаше. Впрочем Кремъл и не криеше, че в Украйна има руски военни, но твърдеше, че те са там като „доброволци“, взели си отпуска за целта. Нищо в посткомунистическите страни не бива да се приема за чиста монета без най-внимателно и щателно проучване.

Анонимен каза...

Ето, очаквах си го:
«Украинцы, вам нужно, чтобы я была президентом? Хорошо, я буду президентом. Я просто еще не совсем верю, что у нас уже люди научились голосовать не за гречку», — заявила Савченко.
Она добавила, что сама быть главой государства не очень хочет. «Я люблю летать, но если надо (стать президентом — прим. «Ленты.ру»), я сделаю это, пройду этот путь и буду работать с отдачей», — подчеркнула Савченко.

25 мая на сайте президента Украины Петра Порошенко появилась петиция с требованием к главе государства уступить пост Надежде Савченко. «Именно такие люди должны управлять нашим государством», — написал инициатор обращения.