Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

събота, 11 юни 2016 г.

ДА на България в ЕС и НАТО и НЕ на настъплението на Кремълската пета колона!Стотици софиянци и гости на столицата подкрепиха организираният днес на пл. „Независимост” национален митинг под надслов: ДА на България в ЕС и НАТО и НЕ на настъплението на Кремълската пета колона!

Сред присъстващите са Александър Йорданов - председател на Народното събрание 1992-1994 г., Илиян Василев - дипломат и експерт, Васил Филипов - енергиен експерт, Румен Гълъбинов -финансов експерт, адв. Георги Георгиев - блог "Истината.бг", Йордан Ганчовски - писател, архиепископ Христо Писаров, Георги Коритаров - журналист, доц Момчил Дойчев, преподавател в НБУ, Дянко Марков и др. Украинската диаспора също подкрепя митинга и призовава всички украинци, живеещи в България, да дойдат в центъра на София и да покажат съпричастност.


Митингът отстоява следните позиции:

1. Категорично отстояване на евроатлантическия избор и път на България. Отечеството ни е и ще бъде достоен и сигурен член на Европейския Съюз и НАТО. Политици, организации и медии, които застават срещу този наш избор и опитват да ни откъснат от евроатлантическата общност ще бъдат третирани като национални предатели. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

И в тази връзка пак се чувствам длъжен да ви напомня, че нашият български Картаген наистина е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

2 коментара:

Анонимен каза...

Брех, какво поразително множество народ! :-)

Ангел Грънчаров каза...

Другарю таваришч советский болшевик, за истината не се гласува. Второ, знай и това: докато има поне един българин, който е против руското господство в България, дотогава ще има надежда за нея!