Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 1 юни 2016 г.

Като се погледнете в огледалото виждате ли на лицето си миша муцунка?



Жалък, наведен, смълчан народ от мишки. Неразбиращ и непроумяващ какво е това свобода, какво е достойнство, какво е права на човека, какво е самоуправление, какво е демокрация, какво е правова държава, какво е справедливост... Народ от "българи-юнаци". Лесно се управлява такъв безличен и надупен народ. Не иска и не може да се обединява и самоорганизира. Не разбира какво е това солидарност, саможертва и борба. Зяпа по телевизията как се борят за правата и парите си французи, гърци, турци, белгийци и т.н. и не ги разбира. И най-много да каже: "Гледай какъв народ, не е като нашия българския, "не народ, а мърша"!". Но той не е от тях. Той е смел, особено на две ракии вечер пред децата. А на сутринта?!?

За това този миши народ е бил 500 г. под чуждо иго и не е разбирал нито Левски, нито Ботев, нито Каблешков или Волов и Бенковски, с изключение на малцина... За това не се е вдигнал масово на въстание и не ги е подкрепил. Защото е СТРАХЛИВ! Така и 45 години търпя безправието си при комунизма и пак мълчеше и гледаше на малцината дисиденти като на чужди хора. Този народ не разбираше за какво се борят.

И днес пак търпи и мълчи - когато всеки ден го грабят, крадат, лъжат и мамят. И днес отново масата безлични мишки плащат от джоба страха си. Днес с повече пари за билети за транспорт, с които пълнят джобовете на крадците. Утре с друго. Чуват за милиарди кражби, за корупция, но не разбират. Мишките само църкат. И като чуят шум от стъпки се спотайват или скриват в миши дупки.

Лесно бе на Живков да се подиграва и да управлява народ от мишки. Лесно е днес и на Борисов. Дава на този-онзи служба, "изворче" на доходи и пари и има "стабилност". Накрая мишките пак ще платят.

Като се погледнете в огледалото виждате ли в себе си миши муцунки? Не разбира се. Този пост не се отнася за вас. Той е за мишките. Но те винаги са другите.

Димитрин Вичев

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

3 коментара:

Анонимен каза...

Глупости. Трабва да благодарим на всички източноевропейски народи, вкл. на българите, за мъжеството и храбростта, с която се бориха и борят против комунизма и посткомунизма. Нищожествата и мижитурките са в старите демокрации, които въобще не разбират каква игра играят комунистите и наивно ги приемат за партньори и приятели.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, дайте пример за това мъжество и храброст, с която се борим срещу комунизма и комунистите? В днешно време. А тъпото твърдение, че "нищожествата и мижитурките са в старите демокрации" е кремълска кагебистка опорна точка, затуй на него няма да му обръщаме внимание...

Анонимен каза...

За мъжеството и храбостта. Въпрос към Пламен Даракчиев:

„Какво стана с вашето поколение, това, което дефакто започна промените? Какво загуби то само за себе си?“
Отговор:

„Мисля, че моето поколение изпълни своя граждански дълг. То бе призовано на улицата и стоя там достатъчно дълго. Едва ли има друга европейска страна, в която хората да са стояли толкова дълго по улиците и площадите. Това, че улицата на преля в отворени институции и модерна държава, вече лежи на съвестта на лидерите. Но все пак това огромна загуба на време и прахосана енергия. При един професионален политик, заложил примерно на илюзорна кауза, това все пак е само лична драма. Но при хора, които не са били изкушени от политиката и за подпомогнали процесите от идеални подбуди, нещата са далеч-далеч по-болезнени.“
Край на цитата

Затова българските политици и анализатори, вместо да укоряват българския народ, трябва да започват всяка реч с благодарност към него, защото всичко, което България е постигнала в демократизацията, е дело на българския народ. Но как да стане това, след като самите тези политици са продукт на мафията и не служат на народа? И въобще цялата промяна беше нагласена от КГБ и т.н., не ми се отваря отново тази тема. Но ако България въобще е постигнала нещо, то се дължи на българския народ. Затова не мога да понасям, не мога да търпя тези постоянни упреци и назидания към него. Те са крайно несправедливи и обидни.