Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 21 юни 2016 г.

Най-точният критерий за разпознаване на глупака: вбесява се от думите на философите, на мъдрите хора



Фейсбук ме уведомява тази сутрин за нещо, което към писал на този ден преди три години, ето какво е то:

Ангел Грънчаров, 21 юни 2013 г., Plovdiv: Оня същия "алтернативно мислещ десебар", който ме съветва да почна да подкрепям Боко, сега ме съблазнява със заслугите на Боко за разваляне на строежа на "Белене", смята, че това е голям коз на герберщината; руснаците щели да ни осъдят ако Боко го нямало и прочие; ето какво му отвърнах:

Не се плаши толкова, няма да плащаме, ще спечелим делото с руснаците, никакви компенсации няма да плащаме, а и да плащаме, то ще е добро: да разбере най-сетне целия български народ какво представлява "любовта на наште руски братя", да сфане и последния идиот колко пари струва тая "любов" и това "братство", щото и сега "по братски любовни подбуди" руснаците ни продават руския газ най-скъпо от всички! Тъй че нека да ни осъдят руснаците, това е необходимо да се случи, то ще е за добро!

Да скъсаме най-сетне тия вериги на проклетото русофилство! Всичко на този свят се плаща, дори и коварния мит за "вечната любов и дружба между руснаци и българи"...

Кратък коментар от днешния ден: Ето какво съм написал точно преди три години на този ден. Дали пък нямам известни "пророчески способности", щото стана точно както съм го предвидил че трябва да стане. :-) Това за "пророческите способности" е шега, да, малка шегичка, но е факт, че в думите на философите разумните хора все пак се вслушват; казвам "разумните хора", глупаците обаче са съвсем друго нещо, те думите на философите ги игнорират напълно, нещо повече, вбесяват се от тях. Това, прочее, е най-точният критерий за разпознаване на глупака: че се вбесява от думите на философите, на мъдрите хора.

Точка. Успях да ядосам сума ти хора! Умея го това нещо, да ядосвам глупаците, неразбиращите хора, не искащите да разберат някои най-прости истини хора. Спор няма че го умея това, нали? Хубав ден ви желая!

Освен това се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

2 коментара:

анонимче каза...

"Това, прочее, е най-точният критерий за разпознаване на глупака: че се вбесява от думите на философите, на мъдрите хора.

Точка. Успях да ядосам сума ти хора! Умея го това нещо, да ядосвам глупаците, неразбиращите хора, не искащите да разберат някои най-прости истини хора. Спор няма че го умея това, нали? Хубав ден ви желая! "

Ех какво его :)))
Някак си ме подсети за Бай Ганя, който се тупа в гърдите с викове Булгар Булгар :))

Ангел Грънчаров каза...

Другарко, живеете с доста бедна литературна представа, а също и в принципен план представата Ви за нещата е доста бедна. Или по-точно казано, личи си, че сте жертва на една съвсем мизерна и при това изкривена комуноидна представа, в която всичко е тъкмо наопаки на истинното, на вярното. Примерно думата "его", другарко, означава "аз" и от тази гледна точка да си личност означава, че твоят аз е доста развит и пълноценен, т.е. да си "егоист" не е непременно лошо нещо, както и да си "колективист" не е непременно нещо хубаво. Просто сте спала в часовете по психология и по философия, или сте учила комунистическа психология и философия, в която всичко е тъкмо наопаки на истинното. А все пак това, че Ви вбесявам с писанията си, е чудесно! :-)