Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 21 юни 2016 г.

Вярвам, че българското правосъдие ще съумее да защити правдата, правото и справедливостта!



Както е известно на читателите на този блог, вече трета година тече епохално съдебно дяло, заведено от моя милост, в което съдя директорката на ПГЕЕ-Пловдив г-жа Ст. Анастасова за престъплението "Клевета" - тъй като тя в официален документ, именно "Производствена характеристика", подготвен за ТЕЛК-Пловдив (страдам от заболяване на сърцето и съм инвалидизиран по този повод) има любезността да ми даде една по същество "психиатрична диагноза", а именно "често изпада в нервно-психически разстройства". След дълъг, проточил се цели две години съдебен процес (на който подсъдимата директорка представи две огромни папки с "компромати", разни жалби на ученици, учители, протоколи, писани от самата нея и какво ли не още, според неограничените възможностите на нейното изтънчено художествено-поетично-административно въображение на литераторка, тя също призова и "свидетели", които без капчица неудобство и пред съда продължиха да ме клеветят и обиждат!) в крайна сметка Районен съд - Пловдив призна въпросната администраторка за виновна в извършването на престъплението "Клевета".

Госпожа директорката обаче си смени адвоката, нае нов адвокат, положи съответните усилия и продължи битката, с която вероятно иска да докаже, че има неоспоримия талант и, вероятно, моралното право да издава каквито си иска психиатрични диагнози на персонала на училището, което ръководи. Старанията й се увенчаха с неочакван успех: Окръжен съд - Пловдив точно преди две седмици отмени присъдата на първата инстанция и я призна за невинна, ето, тия дни излязоха и мотивите на това съдебно решение, ония, които се интересуват от състоянието на нашата правораздавателна система, могат да се запознаят с него ПРИСЪДА № 56 07.06.2016 г. гр. Пловдив В ИМЕТО НА НАРОДА ПЛОВДИВСКИ ОКРЪЖЕН СЪД, НАКАЗАТЕЛНО ОТДЕЛЕНИЕ. Разбира се, това съдебно решение ще бъде обжалвано от мен във Върховния Касационен съд, тия дни заедно с моя адвокат подготвяме жалбата - съдебната битка продължава. 

Интересно е тук, казано в скоби, да изтъква и един друг немаловажен момент: Бог даде на г-жа Анастасова златен шанс сега вече, като "победителка", като "оневинена" или "оправдана" от съда (както искате го разбирайте) да прояви един морален жест и да отправи към мен покана за помирение и за споразумение, щото дялото може да завърши, да се прекрати всеки момент ако двете страни се договорят; да, обаче ето, изминаха вече две седмици, времето за такъв изход по правно-моралния казус (той е много повече морален, отколкото правен!) почти изтече, очевидно другата страна няма и намерение да се възползва от този свой шанс; е, това също нещо говори и показва, и то показва нещо най-съществено и важно, което в никакъв случай не бива да се игнорира, и то особено от хора, работещи в сферата на образованието и възпитанието на младите; но нали знаете, при нас, човеците, е така, както го е казал класикът - "Разни хора, разни идеали", ний специално още вярваме в "идеалистичните измишльотини", в "духовните глупотевини"; да, ний още вярваме в човечността.

Аз, нещо повече, признавам си, на моменти си мисля, че няма нищо лошо и в това в рамките на българското правосъдие да стане така, че да загубя в крайна сметка делото, та да мога най-сетне да се обърна към Европейския съд за правата на човека, щото смятам, че случаят е изключително интересен и показателен за реалната ситуация в българското образование: за да се разбере как тоталитарната административно-командна образователна система е способна да репресира и да се гаври с личност като мен (аз съм учител с 33 години непрекъснат стаж, имам новаторски идеи за демократизация, либерализация и осъвременяване на образованието, по реализацията на които работя вече десетки години, автор съм на доста книги, в които съм изложил своята философия на образованието и пр.). Но все още имам надежда, че правото, правдата и справедливостта могат да бъдат защитени и у нас, от нашето родно правосъдие: все пак на ниво Върховен съд аз вече спечелих други две не по-малко тежки съдебни дела, водени все срещу същата тази неуморна администраторка, съдът отмени две нейни заповеди, за дисциплинарно наказание "Предупреждение за уволнение" и също така за опраскването (уволнението) ми, тъй че има голям шанс и това дело да бъде спечелено във Върховния съд; старая се да вярвам, въпреки случилото се, че българското правосъдие ще съумее да защити, казах, правдата, правото и справедливостта.

Толкова по този въпрос. Желая ви хубав ден! Бъдете здрави!

Освен това се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

11 коментара:

Анонимен каза...

Браво, госпожо Анастасова!!!!!!!!!! Справедлива победа!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Всички знаят, че Грънчаров е психично луд, Вие го доказахте бляскаво по съдебен ред!!!!!!!!!!!!!! Поклон за което!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Целият сплотен колектив на ПГЕЕ Пловдив Ви благодари за това!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Сега имате морално право и да го уволните от работа. Защото психично луд човек не може да бъде учител!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Молим да си изпълните дълга и да го уволните колкото се може по-скоро.....

Анонимен каза...

Хубаво е, г-н Грънчаров, че най-после споделяте документ, в който официално се казва, че според психиатричната експертиза страдате от психично заболяване – "органична емоционална лабилност с астенно-вегетативен и психоорганичен синдром", дължаща се на "мозъчна увреда".

Ангел Грънчаров каза...

Мила другарко, аз не се страхувам от тези документи, щото няма какво да крия; а Вие четете твърде избирателно този документ, щото по-нататък се казва и нещо друго, а именно, че въпросната "органична емоционална лабилност" собствено не е психично заболяване. Но и да имах психично заболяване, другарко, такива хора, които са психично болни и имат душевни страдания, заслужават едно по-човечно отношение, на което Вие очевидно не сте способна, което пък говори за това, че Вашето увреждане има значително по-сериозен нравствен характер. Апропо, доста сте неграмотна, щото ако поне малко бяхте учила психология щяхте да знаете, че психичните заболявания не се дължат на "мозъчни увреждания", такава пряка връзка между физиологично и психично прави само маркс-ленинската вулгарна психология, на която Вие очевидно сте привърженичка. Трябва да Ви кажа и това, че човешки и нравствени деформации като Вашата не подлежат на поправяне... т.е. позитивна промяна по посока на очовечаването Ви е невъзможна. Но Ви пиша всичко това с оглед да се опитате донякъде да разберете в какво ужасно тресавище сте попаднала...

Анонимен каза...

Значи направената ви психиатрична експертиза е "макрсистко-ленинска", така ли? Щото според НЕЯ имате психично заболяване. Така поне пише, нали така? Цитирах ви го точно. Бъдете честен.

Анонимен каза...

Най-после справедливост!!!

Ангел Грънчаров каза...

Според въпросната експертиза НЯМАМ психично заболяване, другарко, Вие четете този документ както дяволът чете Евангелието. :-) Апропо, много наши психиатри още робуват на догмите на марксистко-ленинската "психология", която грубо смесва физиологично и психично.

Анонимен каза...

"У нас свестните смятат за луди..." (Христо Ботев) Господин Грънчаров, не се притеснявайте за нищо, тия неща са в реда на нещата в ненормалната обстановка на България.

Анонимен каза...

В седмици като тази осъзнавам много болезнено защо повечето хора си искат развития социализъм.

Не е заради луканката, трабанта, двете седмици на море, билетчето от 6 стотинки и циците на Аня Пенчева.

Хората си искат режима, защото той беше идеалната среда, в която един безкрайно посредствен човек може да успее. Може би и единствената среда, в която можеш да пуснеш донос и да напишеш критична статия срещу някого, който е по-талантлив от теб - в изкуството или науката, да направиш така, че да му забранят да излезе от България, да му вземат титлата, да не му дават да издава или излага, да му вземеш научното достижение, да му разбиеш семейството, да го пратиш на работа в Тутракан и даже в затвора. Да станеш заслужил-нещо-си, след като си сгазил по пътя всеки, по-кадърен от теб с тезата, че изкуството им е "дребнобуржоазно, човеконенавистническо и далече от битието на българския работник", а научното изборетение "не отговаря на нуждите на нашия социалистически прогрес". Газиш, защото имаш инструментите за това, а цялата система е изградена върху послушанието на такива като теб, които чистят неудобните и насреща получаваш освен къшей хляб и по някой кокал. А и същата система работи, за да нямаш много конкуренция, като филтрира децата още на входа на гимназиите и кадърните далече от големия град.
След десетилетия социален инженеринг няма съмнение, че обществото е неспособно все още да се саморегулира, така че да напредва върху лични постижения, талант и ум, а самовъзпроизвеждащата се посредствена маса от различни самопровъзгласили се за интелектуален елит алчни човечета продължава да си мисли, че може да смазва всеки различен.

А ние продължаваме да бягаме - навън или навътре в себе си.

Magdalina Guenova

Анонимен каза...

България ще се оправи, когато всички се научат какво значи лоялност, честност и коректност. Да правиш интриги, да злобееш и да нямаш доблестта да кажеш на някого истината в очите си е типично по български. Когато българите се научат на тези неща, може и да тръгнат да се оправят нещата...

Нели Стоянова

Анонимен каза...

Огледайте се около себе си, добри и съвестни хора! И поставете всички на мястото им и всичко на правилното място, точно като Ангел Грънчаров! Не може да имате мир в душата и спокойствие, докато се примирявате! И захвърлете готовия отговор- извинение, че сам-самичък един човек не може да оправи нещата. Погледнете в сърцата си и ги изчистете от наслоеното в обществото ни, стигнахме до дъното, друг изход няма.
Предходните 2 публикации ме радват и ми дават надежда.
Ангеле, читави психиатри в България няма. Те на всеки ще сложат диагноза, мисленето им е изкривено. Аз за 40 години срещнах само един нормален. Може и да е професионално изкривяване, не знам. Публична тайна стана вече че използваните от тях лекарства не помагат, в по- голямата си част дори вредят. Психиката на човека си остава пълна загадка, те си изкарват прехраната от лъжи, защото знаят, че вредят и не престанаха да се съюзяват с фармацевтичната индустрия. Учудващо много са жертвите на тяхната наука- менте. То и с другите медицински специалности положението не е розово. Създали си психиатрите група " Аз не съм убиец, а лекар", това доста говори от само себе си. Знаеш и в Русия кои вкарваха в психиатрия и защо. И досега не са престанали да сервилничат на властимащите, жалка картина!
Продължавай все така смело, човеко, има смисъл във всичко, което вършиш, имай си доверие!
Мария Василева

Анонимен каза...

Огледайте се около себе си, добри и съвестни хора! И поставете всички на мястото им и всичко на правилното място, точно като Ангел Грънчаров! Не може да имате мир в душата и спокойствие, докато се примирявате! И захвърлете готовия отговор- извинение, че сам-самичък един човек не може да оправи нещата. Погледнете в сърцата си и ги изчистете от наслоеното в обществото ни, стигнахме до дъното, друг изход няма.
Предходните 2 публикации ме радват и ми дават надежда.
Ангеле, читави психиатри в България няма. Те на всеки ще сложат диагноза, мисленето им е изкривено. Аз за 40 години срещнах само един нормален. Може и да е професионално изкривяване, не знам. Публична тайна стана вече че използваните от тях лекарства не помагат, в по- голямата си част дори вредят. Психиката на човека си остава пълна загадка, те си изкарват прехраната от лъжи, защото знаят, че вредят и не престанаха да се съюзяват с фармацевтичната индустрия. Учудващо много са жертвите на тяхната наука- менте. То и с другите медицински специалности положението не е розово. Създали си психиатрите група " Аз не съм убиец, а лекар", това доста говори от само себе си. Знаеш и в Русия кои вкарваха в психиатрия и защо. И досега не са престанали да сервилничат на властимащите, жалка картина!
Продължавай все така смело, човеко, има смисъл във всичко, което вършиш, имай си доверие!
Мария Василева