Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 13 юли 2016 г.

Как да развалим игричките на БСП и ГЕРБ в угода на Путин - ами като издигнем и подкрепим кандидат за президент с твърд евро-атлантически и здрав български профил!


БСП и АБВ се били обединявали срещу ГЕРБ. Да, така се опитват да звучат. Което звучене всъщност е подбрано за да работи ЗА ГЕРБ. За да му доставят отново "плашилото", което в продължение на доста години се явяваше БСП - че да може ГЕРБ да изглежда като нейна алтернатива.

Реално всъщност кандидатът на ГЕРб се сондира в момента с ДПС (Цветанов ни каза - "за когото ще гласуват всички етноси"!), което ще рече, че ще е също толкова про-Кремълски кандидат, колкото и този на БСП и АБВ. Само че единият ще е явно про-руски, другият - дълбоко прикрит зад европеидно-атлантиковидна маска.

АЛТЕРНАТИВАТА и на кандидата на БСП и АБВ, и на кандидата на ГЕРБ, ще е кандидатът с РЕАЛНА ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКА ОРИЕНТАЦИЯ. Никакви рискове не са допустими при гласуването! Защото успяха да ни забутат вече в позицията ни полу-член на НАТО. Лично "благодарение" на Борисов! На срещата във Варшава бяха отчетени неговите шумно демонстрирани грижовни към Русия позиции и чрез приетите решения ни отделиха и от Полша, и от Румъния.

Готвят се нашичките обединени кремълофилци, пунтиращи разединеност и воюване един с друг, и в ЕС да ни наврат в някакъв "източен полюс" на "добрите" - заедно с Гърция и Унгария, а по-нататък и със Сърбия. А Румъния, Полша, Германия - те били "лошата Европа", както ни светна личният говорител на Борисов - ченгето Николай, следвайки плътно терминологията на Александър Дугин - идеологът на Кремъл. И с това доразви на Борисов оплакването (отправено към Митов), че Путин ходел до Гърция и Сърбия, а нас ни прескачал! И това трябвало да се поправи!

За постигането на целта, към която са се устремили, им е важна президентската институция. Да не им мъти водата. Както правеше Плевнелиев. Когото Борисов открито нарече "ЯСТРЕБ". Е, сега птиче-орешарче ще ви предложат - кеф ти орешарче - 1 (бесепейско-абевейско-татянодончево), кеф ти орешарче - 2 (с герберско оперение).

АЛТЕРНАТИВАТА, АЛТЕРНАТИВАТА - кандидатът с КАТЕГОРИЧЕН евро-атлантически профил! Това е единственият, приоритетен критерий за всеки гражданин, на когото принадлежността в евро-атлантическото ни семейство му е ценност. Независимо от коя партия. Независимо от всякакви мъдрувания.

Просто стига вече, българи, с полу-, стига с половинчати неща, че вече сме много близо до това да ни завинтят винтчетата така хибридничко, че да няма отвинтване!

Jenia Georgieva

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

2 коментара:

Анонимен каза...

Покрай нестартиращата кампания за президентските избори наблюдаваме много интересни движения и клатушкане в политическото пространство. Колко да са интересни при такава политическа история не само от последните 27 години, но все пак:

- Председателката на БСП има мандат да преговаря с АБВ, Движение 21 и ВМРО, последните от които са в коалиция с НФСБ и част от кабинета, доминиран от ГЕРБ, но не и с целия ПФ. Избирателите и членовете на БСП също така искат и общ кандидат с Атака, с които изповядват общи ценности по русофилска линия.

- Самите ПФ водят разговори с Атака, с които също изповядват общи ценности по някаква линия, но от друга страна са харесван партньор от РБ, които дори след опраскването с гласуването на българите в чужбина са харесвани дори от ДСБ, или може би най-вече от ДСБ. РБ толкова си ги харесва, че им е дал пари предизборно, че да не изпуснем един такъв ценен партньор в НС, с който да връщаме демократичните ценности като наборната казарма и резерватите с цигани.

- ДСБ отделно кани Татяна Дончева на Националното си събрание, с която ще обединяват сили за борбата с мутрите, докато Дончева преговаря с Първанов, Гергов с прасетата и Румен Петков с амфетите (които не са мутри), така че като цяло една конфигурация ДСБ - Движение 21 е приемлива, защото Дончева е cool, въпреки всичко.
- СДС ще направят каквото каже ГЕРБ, ДБГ ще направят каквото им каже Вълчев, освен ако Кунева не получи сигнали от кораба-майка и се кандидатира едновременно за президент, вице президент и шеф на ООН, но понеже най-важно е да държим каквото сме докопали, че скоро я падне пак, я не, ще подкрепят в крайна сметка кандидата на ГЕРБ, защото „важно е в дясно да сме единни”, въпреки че ГЕРБ са колкото десни, толкова леви и с удоволствие биха заменили катуна РБ с познатата им банда БСП.

- ГЕРБ са ясни, ДПС и останалият миманс в парламента също няма нужда да се коментират засега, тяхната роля е ясна - отклоняване на гласове в необходимата посока - от или към даден кандидат.

Изводът също е ясен - каквито и да са привидно като т.нар. политическа ориентация, ценности и етикет, българските политически сили са всъщност част от безпринципна система, която има единствената цел да запази инструментите и механизмите на статуквото, пък ако може и някой лев да падне, най-добре. Тъжното е, че всичко това се приема за съвсем нормално от 99% от избирателите, а на последните избори дадохме кредит на доверие на политическа сила, който не беше върнат.

Magdalina Guenova

Анонимен каза...

В България липсата на ценностна система и елементарно разбиране що е то "морал" са изключителен проблем. хората масово са на принципа "да изберем по-малкото зло", или "абе тоя направи тази простотия някога, но сега ми харесва, а и е умен, хубаво говори".

Всеки политик и общественик няма проблем да се дискредитира СЕГА, защото знае, е вдругиден почти всички ще са забравили, а половината, които помнят, ще го оправдават по един или друг начин. "морал" е ужасно относително.

Elena Mirchovska