Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ провеждаме следните курсове: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо учим? (Заключителна част) ФИЛОСОФИЯ: М...

сряда, 31 август 2016 г.

Възходът на Борисов се дължи на Бриго Аспарухов, отличникът на ДСОтговорът на въпроса „Кой назначи Пеевски за шеф на ДАНС?“ е „Който създаде и него и Борисов“

Медиите и облъчваното от тях „стадо“ сега се занимават с епизод „Кой назначи Делян Пеевски за шеф на ДАНС“. Никой обаче не иска да си спомни или да разбере, кой създаде и Пеевски и Борисов още по времето на НДСВ.

Отчитайки фактите, че Борисов и Пеевски имат един и същ „създател“ ние разбираме защо и двамата се сдобиха с властта, която притежават. Разбираме, защо Пеевски посредством медийната си империя се грижеше за Борисов и кабинета на ГЕРБ през техния преждевременно и злополучно приключил мандат от 3,5г. Сега разбираме и защо назначените от ГЕРБ съдии също гласуваха вчера за връщането на Пеевски като народен представител.

И това не са конспирации. Това са факти, които днес медиите не споменават – те занимават обществото с въпроса кой е назначил Пеевски за шеф на ДАНС, представят Борисов като негова голяма опозиция, но не споменават, че и двамата играят за един и същи отбор. Отбор, който винаги ги е закрилял въпреки смяната на правителствата до сега. Един от големите играчи в този отбор е бившият шеф на разузнаването (1961-1997 г.) – ген. Бриго Аспарухов – отличник на Държавна Сигурност.

В началото на 2013г. (февруари) той посочи кой е назначил Борисов за главен секретар на МВР при управлението на НДСВ. Но отначалото на годината до сега мина много време и слабата народна памет отдавна е забравила това признание. Пак далеч, далеч през 2000г. момчето Делян Пеевски започна своята шеметна кариера в политиката – отново по време на Царското управление на НДСВ. Тоест и зад двамата стоят един и същи кръг от хора, признават днес и някогашни партийци от Национално Движение Симеон Втори.


Бриго Аспарухов „отваря пътя“ на Борисов в голямата политика

През 2000 г. Бойко Борисов, вече имащ опит с пазенето на видни комунисти от ранга на Тодор Живков е личен телохранител на шефа на руската ком. партия – Генадий Зюганов. През 2000 г. тогавашният председател на БСП Георги Първанов поканил на посещение у нас Зюганов. Бойко Борисов бил негов охранител и Бриго Аспарухов се запознал с него за пръв път тогава, а Борисов му направил „добро впечатление“. Започва разказа си Аспарухов, описвайки началото на познанството си с бъдещия премиер на България. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

1 коментар:

Анонимен каза...

Така ли? –Значи все пак има нещо като Политбюро и „стратези“ в сянка, които в действителност управляват България, а не публичните марионетки.