Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 31 август 2016 г.

Възходът на Борисов се дължи на Бриго Аспарухов, отличникът на ДС



Отговорът на въпроса „Кой назначи Пеевски за шеф на ДАНС?“ е „Който създаде и него и Борисов“

Медиите и облъчваното от тях „стадо“ сега се занимават с епизод „Кой назначи Делян Пеевски за шеф на ДАНС“. Никой обаче не иска да си спомни или да разбере, кой създаде и Пеевски и Борисов още по времето на НДСВ.

Отчитайки фактите, че Борисов и Пеевски имат един и същ „създател“ ние разбираме защо и двамата се сдобиха с властта, която притежават. Разбираме, защо Пеевски посредством медийната си империя се грижеше за Борисов и кабинета на ГЕРБ през техния преждевременно и злополучно приключил мандат от 3,5г. Сега разбираме и защо назначените от ГЕРБ съдии също гласуваха вчера за връщането на Пеевски като народен представител.

И това не са конспирации. Това са факти, които днес медиите не споменават – те занимават обществото с въпроса кой е назначил Пеевски за шеф на ДАНС, представят Борисов като негова голяма опозиция, но не споменават, че и двамата играят за един и същи отбор. Отбор, който винаги ги е закрилял въпреки смяната на правителствата до сега. Един от големите играчи в този отбор е бившият шеф на разузнаването (1961-1997 г.) – ген. Бриго Аспарухов – отличник на Държавна Сигурност.

В началото на 2013г. (февруари) той посочи кой е назначил Борисов за главен секретар на МВР при управлението на НДСВ. Но отначалото на годината до сега мина много време и слабата народна памет отдавна е забравила това признание. Пак далеч, далеч през 2000г. момчето Делян Пеевски започна своята шеметна кариера в политиката – отново по време на Царското управление на НДСВ. Тоест и зад двамата стоят един и същи кръг от хора, признават днес и някогашни партийци от Национално Движение Симеон Втори.


Бриго Аспарухов „отваря пътя“ на Борисов в голямата политика

През 2000 г. Бойко Борисов, вече имащ опит с пазенето на видни комунисти от ранга на Тодор Живков е личен телохранител на шефа на руската ком. партия – Генадий Зюганов. През 2000 г. тогавашният председател на БСП Георги Първанов поканил на посещение у нас Зюганов. Бойко Борисов бил негов охранител и Бриго Аспарухов се запознал с него за пръв път тогава, а Борисов му направил „добро впечатление“. Започва разказа си Аспарухов, описвайки началото на познанството си с бъдещия премиер на България. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

1 коментар:

Анонимен каза...

Така ли? –Значи все пак има нещо като Политбюро и „стратези“ в сянка, които в действителност управляват България, а не публичните марионетки.