Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 27 август 2016 г.

Кучето и човекът



Мъж всеки ден води болното си куче в езеро за да поспи

Американец всеки ден носи 19-годишното си куче в езеро, за да му подари няколко часа сън. Иначе Шеп не може да заспи – той страда от хроничен артрит. Ставите го болят толкова силно, че животното едвам влачи задните си лапи.

За да избавят животинката от страданията му, ветеринарните лекари предлагат да му направят смъртоносна инжекция. Собственикът обаче не може да постъпи така със своя приятел, който в миналото го е спасил от самоубийство.

И сега, за да облекчи страданията на своя четириног приятел, мъжът го носи в езерото и го държи по няколко часа на ръце, за да може да поспи. „Думите не могат да изразят това. Когато дариш любов, тя се връща при теб десетократно. Искам хората да си спомнят за това, когато гледат тези кадри“, казва собственикът на Шеп – Джон Енгър.

„Кучетата идват в нашия живот за да останат в него. Те не ни напускат, когато стане трудно и когато вече е преминала първоначалната тръпка, те продължават да ни гледат със същия този поглед, с който ни гледат от самото начало и така до последния им дъх. Може би защото още от самото начало са ни видели такива, каквито сме, а именно грешни, несъвършени хора – хора, които те въпреки това са избрали. Кучето решава веднъж завинаги. То не си задава въпроса дали иска да остарее с нас. То просто го прави. Неговата любов, след като сме я спечелили веднъж, е безрезервна.“ (Пабло Пикасо)

От страницата на Ivan Metodiev

Източник

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

Няма коментари: