Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 28 август 2016 г.

Покана за размисъл по повод годишнината от убийството на Цар Борис Трети: България република ли е, доколко са здрави правните основи на републиката у нас?



Още една малка провокация за замисляне, това съм го писал преди три години, нека да могат и сега да го прочетат ония, на които мисленето не им е нещо най-ненавистно (между другото смъртта на Царя изобщо не е случайна или пък естествена, Царят на България беше убит от враговете на България, беше отровен от сталинските агенти, това е вън от всякакво съмнение!):

Ангел Грънчаров, 28 август 2013 г.: По повод годишнината от кончината на Цар Борис Трети ето една констатация, която добре трябва да се знае:

България е направена "република" от комунистите по поръчка на Сталин; никога в цялата си история тя не е била република. "Република" у нас затова е синоним на диктатура и олигархия, тирания на комунистическата класа от самозванци и селяндури. В юридическия смисъл България още е монархия, тъй като "ликвидирането на монархията" през 1946 г. е направено в пълно противоречие с действащата тогава Търновска конституция, т.е. е антиконституционно и като такова - нищожно. България затова бива смятана за "република" само от комунистите и от непоправимо увредените от комунизма комуноиди...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

6 коментара:

Анонимен каза...

Поздравления, да чуя нещо смислено по този въпрос! Къде са тогава нашитите велики правни органи, да се самосизират и възстановят монархията?

Lilia Mihailova

Анонимен каза...

Русия, Русия. Държавата която още от 9 век спъва нашето развитие, и с парите си създава куп лъжи за да омаскари достойните българи, които са дръзнали да и се противопоставят. Последен пример за това е държавникът Иван Костов.

Томи Томев

Анонимен каза...

На това няма какво да се противопостави, г-н Грънчаров! И сега сред юристите Търновската Конституция е образец и символ на най-демократичните и най- напредничавите закони. Именно чрез нея България става водеща сила в Европа. Тя, Конституцията, е била пречка за режима на БКП/ОФ.

Антон Димитров

Ангел Грънчаров каза...

Конституциите не се сменят като... гащите. България (след незаконното премахване на единствено законната Търновска конституция) вече има нови три (!!!) конституции, и трите обаче са стъпили на нездрава основа: не може нещо право да произтече от нещо неправо. Казахме, Търновската конституция а с нея и монархията е премахната по неправомерен, антиконституционен начин.) Затова в страната ни няма прогрес. Докато тия аномалии не се премахнат по правилен начин, добро няма да видим.

Анонимен каза...

Русия им спъвала развитието, егати и ретардантите... Без нея сега щяхте да говорите турски, жалки предатели...

https://www.youtube.com/watch?v=_uvGnmpgzfg

==============

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, кой ни насади комунизма? Русия, нали? Ти на коя планета изобщо живееш? Нема ли психиатрии в Австралия да се полекуваш?!