Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 14 септември 2016 г.

В щата Калифорния 40% от приходите се изразходват за образование!


Брутен вътрешен продукт на щата Калифорния - вече над 2 трилиона долара.

Брутен вътрешен продукт на цялата Руска федерация - 1,5 трилиона долара. От тях - 95% от суровини и под 5% от промишленост, включително оръжейна.

Калифорния е 40 пъти по-малка от Русия.

Водещият икономически отрасъл на щата Калифорния - селско стопанство - е с дял в икономиката над два пъти по-голям от следващите икономически отрасли като космически технологии, развлекателен бизнес, хардуер и софтуер, автомобилостроене, бяла и черна техника и т.н.

Малцина знаят, че селскостопанската продукция на щата е значително по-голяма от тази на цяла на Русия и която и да е европейска държава.

Щатът Калифорния, взет самостоятелно, се изпреварва по БВП само от Германия, Япония, Китай и Обединеното кралство.

Калифорния е уникална и с това, че 40% от приходите на щата се изразходват за образование. За сравнение - в Русия са под 2%.

Калифорния е щатът с най-голям брой жители от български произход в сравнение с другите щати. Това ще да е причината...

Georgi Georgiev

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

Калифорнийската, както и цялата американска икономика е компрометирана от задлъжняване. 40% за образование не е вярно. БВП на Америка е много изкуствено раздут от статистиката. Мощта на една държава не се мери само чрез БВП. Русия е най-богатата на ресурси страна на света, но иначе с изключение на някои отрасли икономически слаба. Само че тук има едно дълбоко неразбиране на руските цели и стратегия. За незнам кой път ще кажа, че Русия развива само онези области, които са важни за нейните стратегически цели, а това са тайните служби и въоръжените сили и неслучайно тя в момента се превръща или вече е номер 1 във военно отношение на света. По-голямата икономическа сила невинаги печели войни, а днес това е още по-валидно, защото хората не разбират ефекта от ядрените оръжия. Ядрената война не е въпрос на икономическа сила, тъй като за един час можеш да разрушиш икономическата сила и на най-мощната страна на света, като изстреляш ядрени ракети срещу нея. Всъщност дори само една ядрена бомба, взривена в стратосферата, би могла да предизвика електромагнитен импулс в електрическа мрежа, който да парализира икономиката… Затова, както казах, истинската сила не може да се мери чрез финансовата или икономическа мощ, която при това в случая с Америка тя компрометирана от дългове.