Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 22 септември 2016 г.

Анализирам позорни явления на българския живот и съм безкомпромисен към техните носители


По повод на ето това, написано ето една дама на едно място във Фейсбук ми се наложи да напиша нижеследующата реплика:

Velina Mateeva каза: Здравейте, г-н Ангел Грънчаров. От няколко години съм в приятелите ви във Facebook, уважавам вашето знание , образование и книгите, които сте написали. Но напоследък чета само негативи и хулене към всеки попаднал ви насреща (то не бяхме другари, то не бяхме русофили, малоумни безмозъчни, руси... чалгари, путиноидни натовци и какви ли не още?).

А истината е една! Бог е във всеки човек. Ние сме Християни. И всеки ще избере сам на кого ще бъде подвластен - дали на злото или доброто. Мойте уважения към вас, но в случая не сте прав. Качвате на някой поста на вашата стена и почвате да го оплювате дори без да го познавате.

Дълбоко в себе си вие сте добър Човек. Дайте воля на добротата и позитивизма си. Във всеки тунел има вход и изход. Успех :-) :-) :-)

Ангел Грънчаров каза: Госпожо Velina Mateeva, нещо сте се заблудила, някой Ви е подвел или излъгал, аз никого не плюя, аз анализирам позорни (не)човешки и психологически явления на българския живот. Към които съм безкомпромисен, щото смятам, че компромисите към тези позорни явления и към техните носители са фатални: понеже сме много търпими, си страдаме! А как ще наричам носителите на тези патологични явления решавам аз, ще ги наричам както смятам за нужно, както е потребно, както се изисква от същината на работата.

Приписвате ми глупави изрази, които не мога да употребя, примерно израза "путиноидни натовци", няма такива, такива не може да има; виж, путиноидни дебили има, моля, недейте да ме представяте като глупак.


Второ, лъжете, че всички сме християни, де да беше така; запомнете от мен: комунистите не може да са християни, те са антихристи, при това много коварни и лъжливи, също така и подли. Те могат да се наричат ако си искат "суперхристияни", да се напичат "православни" и прочие, но Вие недейте да бъдете така лековерна: те не могат да бъдат християни, тях просто ги владеят какви ли не злобни бесове.

Това е. Да адвокатствате в полза на враговете на България не е добър атестат за Вас самата. И Вашето "християнство" е твърде оригинално щом вмества и комунисто-комуноидите в себе си. Разбира се, всеки си носи вината за греховете, аз няма да Ви съдя. Има Кой да Ви съди...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

3 коментара:

Анонимче каза...

Дам, някои хора като теб са за психото.
И не, това няма нищо общо с полит вижданията, човек може да подкрепя всяка твоя идея в чистият и вид, но пак да вижда, че нещо ти хлопа.

Забавно е как използването на обидни изрази се извинява с "работата" :))
"А как ще наричам носителите на тези патологични явлиния решавам аз..."

Хуленето от кога започна да се възприема за нещо нормално в обществото ? :))

Анонимен каза...

Не ми се сърдете не съм искала да ви обидя по никакъв начин.Предпочитам контакта очи в очи ,но при стеклите се обстоятелства няма как да стане.Преувеличих,че (всички сме Християни) може би защото и аз като вас ми се ще да е така.От дете не бях съгласна със света и от тогава съм и търсач на истина 1967 година съм родена .А дъщеря ми беше на 6 години когато ми каза че този свят не е за нея ,а тя е родена 1989 година .Като Търсач изчетох много литература включваше и ваши .❤️ Сега чета Библия .Като по млада на 23 години я започнах ,но не я разбирах Вече я разбирам

Моите уважения към вас .Оставам ваш приятел

Velina Mateeva

Ангел Грънчаров каза...

Няма проблеми, не се притеснявайте за нищо. Просто разговаряме. Няма нищо, нормално е да имаме различия в мненията.