Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

събота, 17 септември 2016 г.

Разсъждение, поставящо важни нравствени, пък и правни въпроси, свързани с безкултурието, витаещо в нашето свидно отечествоВасил Василев: Ооо, разбрах... Какво разбрах ли? - Еми една от причините (може би главната), поради която България е в такова окаяно положение или както е казал великомудрия български народ - на това дередже. Ама преди да кажа тази причина ще кажа аргументите, както е в природата, а и в математиката. Чета вчера и днес умните, а и не чак толкова умните писания на нашите сънародници и приятели във фейсбук (разбира се на тези, които все пак използват фейсбук и за да кажат нещо или да защитят някаква позиция, защото има и такива, които го използват само за да цитират откъси от чалга песнички и да публикуват снимки, понякога даже нефотошопнати, в което всъщност няма нищо лошо) и темата с двете момичета, които биха трето и го накараха да се съблече ми изникна на няколко пъти. И, видиш ли, винаги се намираха групички, които осъдително казваха за жертвата - "тя сама си е виновна", "добре я направиха", "samo ritnici za taa pa4aаа!" и т.н.


Таа за тези индивиди искам да припомня, че в България все още физическата неприкосновеност е гарантирана със закон. Ако се питате защо написах "все още", то е защото винаги има варианта тези индивиди или техни подобни (поне по мислене) да дойдат на власт след честни избори и хоп - изведнъж да не е чак толкова неприкосновена неприкосновеността. А това, че е гарантирана, в прав текст значи, че не можеш да пипаш някой без той да иска да го пипаш. Но очевидно една голяма част от българите са готови за съдии и прокурори направо без образование - да обвиняват, да издават присъди. А някои са готови и за "журналисти" - да клеймят несправедливо и без доказателства, да хулят без причина, просто защото нямат какво да правят, да оформят дневния ред и да налагат гнусната си гледна точка в публичното пространство. (Прочети ЦЯЛОТО РАЗСЪЖДЕНИЕ)

РЕПЛИКА на George Mihov: Дигръдирълъ билъ нацията... дигръдиръ убръзуванието бе, нигръмотник!Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: