Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 19 септември 2016 г.

Кандидат-депутат от управляващата партия в Русия каза за България по БНТ: "Разбира се, просто ще я купим цялата. Половината, край морето, вече купихме."




Nelly Ognyanova:

По света и у нас днес. Изборите в Русия.

Кандидат-депутатът Толстой от управляващата партия казва за България: "Разбира се, просто ще я купим цялата. Половината, край морето, вече купихме."

Към това Толстой иска "отказ от политиката на присъединяване в ЕС на страни, които влизат в зоната на националния интерес на Русия."

Хората на Путин трябва да са спокойни, че са отразени - и каквито и имперски планове да чертаят - има една обществена телевизия в ЕС, която ще ги излъчи едно към едно, без контекст и без коментар.


КОМЕНТАР ОТ Явор Ганчев:

За да не стават грешки в тълкуването на политиката, гледайте от 10 сек. преди 22-рата минута: кандидат-депутатът Толстой, на въпрос ако партията му (на Путин) спечели изборите, дали ще води доброжелателна политика спрямо България: "Разбира се, просто ще я купим цялата. Половината, по крайбрежието, вече купихме".

Ама канечна, батюшка! Ние и паметник ще ви дигнем, както направихме последния път като "напазарувахте" всичко!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Ми нали самият вие искахте чужденци да могат да купуват имоти в България? Какъв ви е проблемът тогава, ако руснаците купуват имоти масово тук?