Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 27 ноември 2016 г.

Вий, комунистите, де да бяхте като гнидите, де да бяхте само като въшките - отдавна да се бяхме отървали от вас!


Комунистите и комуноидите по цял свят в този момент реват неудържимо за... Фидел Кастро, ронят сълзи и редят дитирамби в негова прослава, бил велик, не знам си какво, бил "светла историческа личност", бил си не знам що още. Аз не мисля като тия железо-бетонни комунистически глави и изобщо не жаля за тоя комунистически сатрап, дето съсипа страната си заради своята лудост - комунизма. И не мога да изпитвам човешки чувства на съжаление към него, щот е извратено човек да жали масовите убийци. Пък и комунист от неговия ранг не е човек, а е най-малкото зъл демон, да не кажа, че е самият Сатана. Чрез такива като като Кастро Сатана си осъществява пъклените планове да тормози цялото човечество. Както и да е, ето, казах си мнението за Кастро (виж: Душата на Ф. Кастро е съзряла най-после истинския комунизъм в Ада!) и комунисто-комуноидите се нахвърлиха като бесни кучета срещу мене; ето "диалога" ми с тия тъй чисти души, дето така неудържимо реват по "загубата", по смъртта на един от символите на тъй човеконенавистническия комунизъм:

Анонимен каза: Чудно как побирате толкова много злоба в душата си...

Ангел Грънчаров каза: Кой е тоя, таваришч, дека таи злоба в сърцето си? Кастро ли? Или... Адът? Или комунизмът? Кажи де, тъпа комунодна гнидо?

Анонимен каза: Грънчаров само ти казвам, че това, което правиш е непристойно. Подигравки с мъртвите не бива. Но както ти се отнасяш с другите, това и теб чака! Стефан Иванов

Ангел Грънчаров каза: А знаеш ли Кастро какво правеше с живите през цялото време на комунизма?! Знаеш ли на какъв терор подлагаше той живите? Като толкова си жалостив спрямо мъртвите, що не пожали поне малко живите?!

Анонимен каза: Ех, Грънчаров, Грънчаров... Освен да наричате другите "гниди" друго не знаете. Вие сте класически чекист по душа. Малко, злобно, нещастно човече. Жалко за майка ви и семейството ви. Не е лесно да имаш такъв недостоен син, съпруг и баща.

Ангел Грънчаров каза: Другарко, благодаря Ви че сте се затъжила толкова за моите близки и за мен самия, сигур го правите щот сърцето Ви е много добро. :-) Между другото аз не наричам "другите хора" гниди, аз наричам гниди само гнидите, не зная дали сфащате разликата?! А разлика има. Понеже съм справедлив, правдолюбив и великодушен човек не мога да си позволя да не нарека една комунистическа гнида тъкмо гнида, щото иначе ще я обидя. Пък и не мога да постъпвам несправедливо. Панимаете меня?


А за това, че ме възприемате така изкривено, наопаки на истинското положение, причината е това, че оптиката Ви е повредена пак именно заради комунизма Ви. Това нещо, комунизмът, е непоправим дефект на душата, всичко комунистът възприема тъкмо наопаки на истинското. Такива сте вий, комунистите. И аз понеже съм добър човек, ви казвам самата истина за вас, белким в некой момент почнете да зацепвате. Мисля ви доброто, а вие ме мразите, правете си сама сметката колко сте неадекватни.

Вместо да сте ми благодарни за тъй благородната услуга (помагам ви да се освободите от илюзиите за самите себе си, от грешното и изопаченото си възприятие, от болестта на душата си), вий ме мразите, ето, обиждате ме, бил съм лош човек и прочие, правете си сама сметката колко много не сте наред. Това е то комунизмът, другарко.

Примерно комунистът се възхищава от масови убийци като Сталин, Ленин, Кастро, Тодор Живков и прочие, а нормалната човешка реакция към тия сатрапи е да си безпощадно критичен към тях, те не заслужават никаква прошка и пощада. Щото са и неспособни да се покаят, примерно ето, Т.Живков, когото вий, комунистите, не можете да прежалите още, написа цяла книга с мемоари, в които изцяло ви лъга за всичко, ала ето, вий не долавяте даже и лъжите му, не усещате дебелоочието му.

Без лъжи вий, комунистите, не можете да дишате. Това е в резюме отношението ми към комунистите и комунизма. Много е мека оценката ми когато ви наричам гниди. Вие сте значително по-вредни от гнидите. Де да бяхте като гнидите, де да бяхте като въшките - отдавна да се бяхме отървали от вас!

Толкоз. Помислете малко над думите ми ако имате все още искрица здрав разум. Ала едва ли това е възможно...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

7 коментара:

Анонимен каза...

Фидел е легенда, такава, каквато е Че Гевара, чийто образ вече 50 години младите хора носят на гърдите си. Този факт не се променя от злобата на някои анонимни, безлични, никому неизвестни индивиди, които такива и ще си останат.

Ilia Naumov

Ангел Грънчаров каза...

И Фидел, и Че Гевара са просто убийци, също така са комунистически маниаци, за които човешкият живот не значи нещо. Тази е истината, таваришч... прави си сметката сам що ти самият представляваш щом не я приемаш.

Анонимен каза...

Комунизмът е тук и никога не си е отивал и няма да си отиде, така че, спете деца и сънувайте кошмари!
Страхил Делийски

Анонимен каза...

Ние, “Демократи за силна България” отхвърляме категорично подмяната на възрожденския републикански идеал, която продължава вече 70 години, във времена на диктатура и на фасадна демокрация.

1. Всеки българин трябва да има свободата да се развива, образова и забогатява съобразно заслугите, труда и усилията си, а не партийната си принадлежност.

Поставяме националния интерес, националната икономика и просперитета на хората над привелигированите полит. прослойки и властващи олигархии.

2. Нашите пари и нашите данъци трябва да остават там, където са изработени - в семейството, в училището, в което учат децата ни, в болницата, в която се лекуват родителите ни, в общината, в която е домът ни.

Ще се изправим със силата и енергията на хората срещу заграбването на цялата политическа, икономическа и съдебна власт в ръцете на централната администрация, за сметка на българските семейства, малки предприятия, традиционни граждански обединения и общини

3. Голямата цел е власт на закона, силни национални институции, малка и независима администрация, обърната към гражданите, семействата и бизнеса.

Противопоставяме се на завладяването на държавата и и подчиняването на свободата на словото от политическата мафия, стопанските картели и чужди политически и икономически интереси.

4. Първата ни задача е учредяване на независима антикорупционна прокуратура, силна армия в НАТО, служби за сигурност, които да гарантират националната независимост и дипломация, която да осигури силен български глас в единна Европа.

Ще се борим срещу корупцията вътре в държавата и изнудването от външни сили, които пробиват държавната граница и отдалечават народа ни от неговите възрожденски европейски цели.

5. Няма да допуснем унищожаването на българската природа и монополизирането на нейните ресурси от мутри и олигарси.

Природата е това, което сме наследили от дедите си и оставяме на внуците си. Нейното опазване и развитие в интерес на местните общности е основа на българския патриотизъм.

6. Ще се борим за качествено образование, сигурно здравеопазване, уважавани културни институции и силен спорт в България.

За нас образованието и здравеопазването са най-важните устои на държавността, а възкресението на българския дух е пряко свързано с възраждане на националните културни и спортни традиции.

7. Днес ние протягаме ръка към всички хора, които споделят тези каузи, към всички убедени демократи, към българските предприемачи и, към всички политици от дясното и центъра. Призоваваме ги към съюз, който да отхвърли подмяната и да сложи началото на обща борба за Трета българска република, основана на възрожденския национален идеал и на националния интерес в модерната глобална епоха на несигурност.

Ние сме наследници на политическа традиция, която в най-тежките мигове за нацията е обединявала мнозинството от българите за борба и промяна, а не е търсила компромис с причинителите на страховете и бедите на българите.

И точно сега е времето, когато мнозинството трябва да се обедини зад простия идеал, завещан от Васил Левски:

“СВОБОДА И ВСЕКИМУ СВОЕТО”
Дочакахме! Нищо досега не е било напразно!
С. Гьорев

Анонимен каза...

Напълно и изцяло споделям мненията на Ангел Грънчаров и на С. Гьорев.
Комунизмът не е тук, отишъл си е безвъзвратно, г-не Страхил Делийски.
Оставяйки, само и уви! сред нас, жалките си, силещи се да се възраждат отломки: бесепари, депесари, атакаджии и патрЕоте- русофиле от най-различен националистично-продажен на путинистите калибър, тъпигьозни иждивенци, дебили, мутроподобни и слугите им : "журналисти", "социолози", "шоумени-политикани" и очалгарените им "интелектни" сценаристи, барабар с малоумните им електорални слушатели...:-)
Не комунизмът, а авгиевите му обори са все още непочистени - тук!

2016.11-27г. Владимир Петков-Трашов

Анонимен каза...

Недейте тая толкова много злоба в сърцето си, Грънчаров. Казвам ви го с добро чувство.
Виждате ли, за мен няма никакво значение дали ще ме наричате гнида. Можете да ме наречете както ви е угодно, имате пълно право на това. Но това има значение само и единствено за вас. Вие се измъчвате от тази злоба. Вие страдате.
Лошото обаче е и това, че срамите името "учител". Създавате впечатлението, че учителите са някакви хаховци, които знаят само да произвеждат текст, който е напълно лишен от съдържание и смисъл, а когато някой не се съгласи с тях дори и по най-лекия начин, почват да хвърлят истерически слюнки и да наричат събеседниците си гниди.

Анонимен каза...

Комунизмът никога не си е отивал, защото там, където влезе, той вече не си тръгва. Друг въпрос е, че комунистите сега си лепят всевъзможни нови етикети, най-вече за да заблудят Запада, защото основната цел на показното рухване на комунизма беше именно да бъде приспан и овладян Запада.