Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 14 ноември 2016 г.

Ницше за безчовечната същност на социализмо-комунизма



"Социализмът се домогва да присвои държавната власт в размери, каквито е притежавал само деспотизмът. Социализмът може да просъществува само със средствата на най-краен тероризъм. Затова скрито се подготвя за господство на зверства и ужаси, като набива като гвоздей в главите на полуобразованите маси думата "справедливост" - за да ограби изцяло разума им."

Фридрих Ницше, 1878 година, "Човешко, твърде човешко"

Цитирано от Георги Драганов

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

Защо социализмът е безчовечен? Защото в своя марксистки вариант той съчетава в себе си два много интересни аспекта. От една страна социалистите се възмущават от несправедливостите на капиталистическото общество. От друга страна Маркс смята, че е открил железен закон, според който капитализмът ще бъде преодолян и на Земята ще се възцари справедливост. Всичко, което става дотогава, става с желязна необходимост. Затова комунистите могат да действат безскрупулно срещу всеки, който според тях пречи на това развитие към социализъм и комунизъм. Ето това е коренът на тези оргии на беззаконието и несправедливостта, които се отприщват със социализма. Морално става всичко,което служи на революцията, която е природен закон. Обикновеният човешки морал с това е обезсилен.

Само че Маркс не е отчел едно много важно нещо: всички научни теории са само хипотези, те никога не могат да бъдат окончателно потвърдени. Следователно какво става, ако теорията му е погрешна, а в нейно име са принесени в жертва милиони? – Както и стана в действителност – милиони бяха избити, милиони бяха репресирани, а теорията излезе погрешна.