Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

понеделник, 14 ноември 2016 г.

Да ви е честит най-новият резил на нацията ни!Мдааа, да ви е честит най-новият резил на нацията ни!

Как се чувствате след като нацията ни беше за пореден път... изнасилена (нека да се изразяваме все пак по-културно, нека да не използваме все пак цинични думи!) от кагебисто-ченгесарската руско-българска мафия-олигархия?

Апропо, оказа се, че Боко Борисов най-много се страхува не от БСП, не от "генерал Радев" или пък от ДПС (ний на неговите нескопосани пропагандно-театрални кьорфишеци за дебили не верваме!), а от Радан Кънев и от неговия нов десен проект! :-) Нали забелязахте този факт снощи?

Боко бил много проницателен бе, леле, да се не надеваш! Но какво да се чудим на това, то даже и животните успяват безпогрешно да надушат оня, който им подготвя гибелта...

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

2 коментара:

Анонимен каза...

Не драматизирайте. Отдавна беше ясно, че Радев ще е президентът. Казах ви го, но вие само мучахте. Погледнато като цяло, той беше най-читавият избор. Аз също гласувах за него.

Анонимен каза...

С гласуването си за комунистката Цецка Данговска големият радетел за морал в политиката Ангел Грънчаров се опозори и дискредитира окончателно и завинаги. Неговата философска логика не можа да му подскаже, че изборът между комунист и комунист не е избор. В миналото ние сме гласували за всевъзможни предатели на демократичната кауза и агенти на ДС, но всички те бяха прикрити, нямаше случай да се гласува за открит комунист като сега с Данговска.