Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 8 декември 2016 г.

Публикацията във в-к МОНИТОР за случващото се в ТЕТ-ЛЕНИН-ПГЕЕ




Учител по философия от Пловдив обяви гладна стачка. Преподавателят Ангел Грънчаров не яде трети ден, а по съвет на лекари пие само натурални сокове. Причината за нестандартния му протест е предстоящо негово уволнение, за което той разбрал и твърдения, че не бил пригоден за преподавателската работа.

„Причините са много, но разбрах, че директорката е подготвила документацията за новото ми уволнение и предполагам, че предпразнично ще ми връчи заповедта. Но това е конкретният повод, иначе причините са много”, казва Грънчаров. По думите му неговият начин на преподаване не се одобрявал от ръководството на училището. „Имам разбирания, че е необходима истинска промяна в българското образование по посока демократизация – повече свобода за учителя, за учениците. Да се премахне тази тиранична система за изпълняване на заповеди, инструкции, директиви, нареждания. Няма възможност ученици и учители да правят промени и да учат свободно. По принуда учениците биват заставяни да учат и виждате – резултатите са плачевни”, обясни преподавателят. Той даде за пример своите часове по философия и етика, като каза, че не задължава учениците да присъстват и ако някой младеж иска да напусне учебните занятия, не е длъжен да му обяснява защо.

„Трябва да бъде атмосферата по-различна. Давам на учениците възможности да проявят и инициатива, и да имат права. Позволявам им да излизат от час без да дават обяснения. Единственото условие е да не пречат на работата. Сами решават кога да се върнат. Нека да привикнат да носят отговорност и сами да решават”, каза още учителят.

Миналата година той вече бе уволнен, след което доказа в съда, че не е непригоден за работата си и бе възстановен на работа. Той е учител по философия от 33 години и притежава най-високата квалификация за учител. След като преди 3 дни обявил гладната стачка, ученици от 11-и клас направили срещу него контрапротест. Директорката на училището не бе открита за коментар.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

5 коментара:

Анонимен каза...

Много съм далеко от Пловдив,но вече толкова се ядосвам на тая консервативна,злобна директорка,че ме избива на агресия! Толкова ли не разбира тая патка,че философията не е математика?

Rositsa Rangelova

Анонимен каза...

Има много други и не по-малко важни неща, за които бихме могли да обявим гладна стачка, например за положението на българските музиканти, за погрешността на теорията на относителността, за безотговорната политика на Европейската централна банка, за намесата на Русия в българската политика, за погрешността на теорията за Големия взрив, за неадекватната политика на Запада към Украйна и Сирия и мн. др., но по тази логика трябва всички постоянно да гладуваме. Но на А.Г. му се струва, че ПГЕЕ е центърът на Вселената, той нехае за другите, далеч по-големи проблеми в България и по света.

Анонимен каза...

Обявете!

Ангел Грънчаров каза...

Забележете: нашият кагебистки пропагандист пише за "неадекватната политика на Запада към Украйна и Сирия", но не за "правилната" политика на Русия към Украйна и към Сирия! :-) Демек, прави се на умен! За да заблуждава хората. Виждате как кагебисткият интернетен пропагандист застана в защита на охранителите на печалното статукво в българското образование, ПГЕЕ не била център на вселената и прочие, леле, каква изтънченост, каква проницателност, леле, сторете нисък поклон на кагебистката премъдрост! :-)

Ангел Грънчаров каза...

Абе, таваришч, ти защо не обявиш гладна стачка против "неадекватната политика на Запада към Украйна и Сирия", а? Давай, погладувай малко, щом това е толкова важ но за теб! КГБ може да ти увеличи надницата за този твой героичен акт...