Представена публикация

Занятията в УЧИЛИЩЕТО ПО СВОБОДА

В нашето ОНЛАЙН-УЧИЛИЩЕ тази година провеждаме следните курсове: ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО: Защо учим? Защо учим? (Продължения) Защо...

събота, 24 декември 2016 г.

Честит рожден ден на премиера-реформатор на България Иван Костов!
Фигура 1. Отношение на БВП на глава от населението на България и Европейския Съюз

... Тази картинка, показваща нашето богатство спрямо богатството на Европейския съюз, разкрива нещо повече от предишната. Не просто сме обеднявали до годините на демокрацията, продължили сме да обедняваме чак до знаменателната 1997-а година, когато ОДС и Иван Костов поемат управлението на страната. Оттогава досега, има непрекъснат възход. Датата 04.02.1997 бележи стратегически обрат в развитието на страната. Няма да говоря за национална сигурност и колко важно е НАТО за териториалната ни цялост, нито за европейски ценности и други елитарни глупости. Ще говоря за хляб и кисело мляко, за липсващо зърно, за пенсия от едно кило сирене и за най – голямата магия, която се е случвала на България от 100 години. Магията на радикално пренасочване на съдбата ни – от гладуващи африканци в развиващи се българи – почти европейци. Ето това направи Иван Костов. Това е неговата заслуга за страната. Това е неговият принос. Тази картинка напълно опровергава всякакво твърдение, че той е ограбвал страната – той СПРЯ ограбването й!

Този човек бе намразен, че спаси хората от глад. Той бе оплют и низвергнат, БСП прехвърли всичките си грехове на негов гръб в условията на традиционното българско медийно затъмнение. Хората обаче помнят. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

Присъединявам се към честитката на г-жа Daniela Miteva-Krokodilova:

"Сигурен съм, че макар да го считате за несправедливо, разбирате, че съм превърнат в гръмоотвод на злобата и ненавистта в българската политика. Че съм станал последното оправдание за безпомощността на негодниците, некадърниците и просто на тези, които не искат да носят отговорност за каквото и да било.Сигурен съм, че ще бъдете облекчени, когато над вас спре да тегне този прокълнат мит. Сигурен съм, че няма да се превърнете в най-голямото разочарование в живота ми. Защото вие сте вярващите и почтените в тази изстрадана, продавана и предавана земя България."

Честит празник на държавника, учения, политика, демократа Иван Костов! Здраве, сили и несекваща вяра!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди. Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

Няма коментари: