Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 24 декември 2016 г.

Даваме ли си сметка колко сме жестоки и безчовечни в отношението си към животните, които ядем?!




В ефира на „Здравей, България” организаторът на протеста Никола Донев определи убийствата на свине като „геноцид”.

„Призоваваме хората да подемат революция в сърцата си, защото животните, които ядем, искат да живеят също като нас. А ние не сме хищници и можем да консумираме само растителна храна”, каза още Донев.

КОМЕНТАР на Martin Demerdzhiev от Bourgas: Това, което ме кефи в това момче е, че то не се страхува да си заяви мнението пред едно общество, което не знае как се води диалог. За това се изисква смелост. Погледнете на него по друг начин. Медиите го използват за забавление, а Фейсбук общността - за виртуална изтривалка. А то има мислене, което независимо от това дали ви се струва правилно или грешно идва от една доста възвишена представа за човека.

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

6 коментара:

Анонимен каза...

Учените откриха ,че и растенията имат някакви чувства..Аз апелирам ,да не убиваме и растенията...Да се тренираме ,да минем само на въздух...!!!

Gantcho Motchev

Ангел Грънчаров каза...

Има "слънцеядци", те се хранят и живеят само със слънчева светлина и топлина... :-) Винаги има други варианти ако се окаже, че растенията имат чувства.

По принцип си прав, че е жестоко да се ядат и растенията. Но е факт, че животните са единствените ЖИВИ същества освен нас, човеците, и ний със своите събратя по живот се отнасяме крайно жестоко. Избиваме ги и ги изяждаме - и не си даваме сметка какво правим, колко безчовечно е нашето отношение към тях!!!

А представи си ако ние по някакви причини се окажем на тяхното място - ако те, животните, вземат властта и започнат нас, хората, да използват за своя храна? Комунистите в Белене хранели прасетата с труповете на избитите лагерници - как ти звучи тази прелестна комунистическа иновация?!

Анонимен каза...

И аз с годините си мисля,че не постъпваме много човешко с животните,но се опитвам ,да си представя,как ще е, ако ги няма на нашата трапеза...??! Ето днес приготвих Ню Зиландски,агнешки пържоли и не се почувстван наранен,заради убитото агне,може би щото не бях учевидец...Така е и с изневерите на съпругите,ако не сме очевидци....!

Gantcho Motchev

Ангел Грънчаров каза...

Gantcho Motchev, аз в това отношение съм лесен. Обраха ме, опраскаха ме финансово така добре, че просто не мога да си купя месо, по принуда ще постя по празниците, а пък след като минат те отново ще възобновя гладната си стачка (която прекратих по здравословни причини, заради преживяната операция). Лесно е у нас човек да гладува особено ако е такъв като мен, дето бюрократите го опраскват с цялата си власт както могат, грабят го, тормозят го, обричат го на гладна смърт и т.н.

Анонимен каза...

Бедния, нещастен човечец...

Анонимен каза...

Горкият, горкият човечец!