Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 13 декември 2016 г.

За какво ви говори това, драги ми дами и господа съдебни заседатели?




Пловдивският учител, общественик и блогър Ангел Грънчаров обяви безсрочна гладна стачка в знак на протест срещу състоянието на българското образование, съобщава news.bg.

"Има една друга, смела, достойна, свободолюбива, млада България, която расте, но която ний, учителите, родителите, гражданите трябва да подкрепим!" - апелира Ангел Грънчаров в блога си.
Той заявява, че предпочита да умре, отколкото да капитулира, най-вече нравствено.

Въпреки гладната стачка продължава да води часовете си в Професионалната гимназия по електротехника и електроника и да разговаря с учениците на всякакви теми, включително за причините, които са го довели до крайната форма на граждански протест.

"Като най-бедна страна в Европейския съюз не можем да си позволим повече да пропиляваме най-скъпото, което имаме: личностния и творчески потенциал на нацията!" - пише още учителят. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)

НЯКОЛКО НЕОБХОДИМИ ВЪПРОСА: И в Хасково, и в Перник, и в Монтана, и в Бургас, и във Варна, и в Силистра, и в София, и в далечна Америка даже, и къде ли не още реагираха по повод на моя протест срещу плачевното статукво в българското образование, но нито един от учителите, от колегите около мен не се осмели да реагира открито, публично по какъвто и да било начин! За какво ви говори пък това, а, драги ми дами и господа съдебни заседатгели?! Аз не възприемам такова едно поведение като естествено, вие как обаче го възприемате?! Как е възможно тия хора около мен толкова да ги и страх да реагират по начин, който няма да се хареса на началството им?! Как е възможно зрели хора и особено учители, възпитатели на младежта да се самоунижават така самоотвержено?!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

10 коментара:

Анонимен каза...

Страх, комунизъм и какво ли още не, има в главите им. Деформациите на толкова години комунизъм понякога са неизлечими.

Томи Томев

Анонимен каза...

ТУК ТРЯБВА ДА ИМА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ, КОИТО ТЕ ПОДКРЕПЯТ, ЧОВЕЧЕ! КЪДЕ СА КОЛЕГИТЕ ТИ?

Krasimir Kunchev

Анонимен каза...

Какво очакваш, Ангеле?! Колко години ти трябват да работиш в тази сфера, че да разбереш средностатистическото ниво на българския учител...?!

Таню Колев

Анонимен каза...

Страхът е ужасно нещо !!!!!!!!!!

Косьо Николов

Анонимен каза...

Има хора ,дето отчаяно търсят начин да си запишат името в историята......................Не подбират и начини!

Stoian Stoianov

Анонимен каза...

Колко години трябва да минат за да се роди новият Левски в тази робска страна.

Любчо Чорбаджийски

Анонимен каза...

Братко , МАНДЕЛА за това е МАНДЕЛА ! Илия Минев също !

Иво Бораджиев

Анонимен каза...

Искам да сте ми учител!

Deny Dimitrov

Анонимен каза...

И ние очакваме от тези хора да учат децата ни? На какво? Робско мислене и страх за залъка? Така ще си останем, с наведени глави ако няма будни хора като теб, които да търсят и отстояват!

Siana Stefanova

Анонимен каза...

Но няма да умре от глад...!!!

Gantcho Motchev