Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 14 декември 2016 г.

Само политика, вдъхновявана от значими човешки идеи и ценности, може да бъде истински ефективна и ползотворна


Чета тук и там информация събитията около създаването на нова политическа партия, на нов политически проект: виж Има ли българска мечта? или пък ето това: Христо Иванов обяви нов политически проект и призова: "Политизирайте се". Виждате че на сцената на Независим театър в София има плакат, на който са изписани думите "Има ли българска мечта?". Вълнуващо е това, понеже моя милост съм написал статия под това име още преди много години, е, вместо "има" съм употребил думата "съществува": още през март 2009 г. такава е била темата в Дискусионния клуб: Виж Нова тема в дискусионния клуб: СЪЩЕСТВУВА ЛИ БЪЛГАРСКА МЕЧТА?.



Има я тази тема и в моя курс по личностно развитие и гражданско образование, който съм публикувал в нета през август 2009 г. А статия под това име съм писал и още по-рано, тя е публикувана и в моята книга със заглавие БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие "Към нашата философия на живота, историята и съвременността"). Тя е отпечатана през далечната вече 2007 г., а е писана поне година по-рано. Не че претендирам за авторство на тази фраза, тя може да е минавала през ума на много хора, ето, сега за нея говорят инициаторите и създателите новия политически проект. Което за мен е радващо, разбира се. Ето че все пак идва времето, в които на практика идеите на философите влизат в политическите програми и проекти, този е верният път. Само политика, вдъхновявана от значими човешки идеи и ценности, може да бъде истински ефективна и ползотворна - и може да спомага за действителния просперитет на многострадалното ни отечество (както е в случая, но е така и по принцип).



Който иска да прочете моята статия със заглавие "Съществува ли българска мечта?" може да го направи ето тук, на това място съм публикувал свое учебно помагало по личностно развитие и гражданско образование. Ще забележите, че там въпросът е вече не дали има българска мечта, а коя е българската мечта.

Спирам дотук. Желая ви хубав ден! Да пожелаем много успехи на възникващата нова политическа формация, с която свързваме толкова вдъхновяващи цели: да работим за ако не за цялостното сбъдване (мечтите нима могат да се сбъдват изцяло?), то поне за приближаването до онази българска мечта, която ще преобрази нашата свидна България!

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият български Картаген е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

България 2016 година. След тежкия преходен период тази сравнително малка, но изключително важна стратегически страна на Балканите накрая доживя до благосъстояние. Навсякъде щастливи хора със сияещи от радост, задоволство, красота, любов и самоувереност лица. Икономиката доживя ренесанс, безработни няма, бедни никак, бюджетът е препълнен. Учителите в България имат заплати от 4000 евро, заведенията работят денонощно. 7 милиона души живеят в съгласие, любов и разбирателство.

Перифразирано от:

https://www.youtube.com/watch?v=Rpo8-35YmPc&t=295s